Следвайте "Буднаера" в Телеграм

DartsNews

Фейсбук прати Куката срещу референдума

Фейсбук прати Куката срещу референдума
Снимка: DartsNews

Гласувайте с "Де" и "На" зоват в Мрежата

Паралелен референдум в социалната мрежа отчете едва ли не 100% избирателна активност. Въпреки че в деня на вота, малко над 20% от хората отидоха до урните, във Фейсбук почти всеки е изказал мнение по въпроса, нищо че една част от хората реално не са упражнили вота си на 27 януари.

Още от вчера сутринта всеки подкрепяше, макар и не открито тезата си, а не малка част от хората подкарваха сънародниците си да отидат да гласуват, независимо дали се колебаят. "Разходете се, бре хора, до урните! Разбудете се, разтъпчете се, разбунете се! Ако не знаете дали да е ДА или да е НЕ, гласувайте като мен - с ДЕ! Но идете, гласувайте на воля! Та сетне да не псувате от неволя!", пише Стефка Зашева. Предложението на Nikolay Slatinski е гласът ни да бъде не ДЕ, а НА.

Ходилите до тото пунктовете и до ски пистите през уикенда българи също не пропуснаха да отбележат темата. "От планината прехвръкнах в долината на вълците и първата урна беше моя", пише фейсбукар. Лошото време също роди оригинални лафове сред зевзеците в мрежата. Дарина Ташкова споделя: "Изтърсих се като Снежанка в секцията". Victor Lilov пък рисува ситуацията в България като: "Всяка баба - Мария Кюри, всеки дядо - Никола Тесла", и с допълнението: "ТеслИ излязоха пенсиите - гласуваха за "ефтин ток", милите, ама как да им се сърдиш като внуците пазиха топли столовете пред фейсбука". Други потребители пък са сложили тяхна снимка от риболов с надпис отдолу: ДА.

Трети зевзеци направиха Куката от "Под прикритие" терорист. Открили, че заради националното допитване, няма да излъчват поредния епизод на сериала, те направиха снимка на Мариян Вълев, който заплашва с 2 пистолета веднага да бъде преустановено гласуването, за да се излъчи по телевизията "Под прикритие". Valentina Ivanova пък го окуражава: "Аре, Кука, дай им да се разберат", а снимката само за броени минути имаше над 1000 споделяния в мрежата.

Виртуалната активност нарасна късно снощи, когато станаха ясни резултатите. Румен Николов обобщава изборния ден с думите: "Феноменалното при днешното гласуване е, че 1 000 000 умрели, които ги има в избирателните списъци въпреки този факт, отказаха да се явят пред урните и да упражнят правото си на глас. Утре да се сърдят на себе си" . Друг фейсбукар пък споделя: "ПРОТИВОРЕФЕРЕНДУМСТВАХ! Вместо дивотии - кисело зелице със свинско вратленце, патешки кълчици и пушено беконче! Наздраве!"

Нина Александрова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!