Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският активист Ху Джиа: Режимът е като "демон"

Той нарича събирането на органи престъпление срещу човечеството

Ху Джиа
Ху Джиа, един от най-видните активисти за права в Китай.(Getty Images)

Добре известният китайски активист Ху Джиа (Hu Jia) призова правителството на САЩ да обърне внимание на отнемането на органи в Китай и да осъди това, което той описва като "демонични" действия, извършвани от китайските сили за сигурност...
 

Ху, който в миналото бе номиниран за Нобеловата награда за мир за своя активизъм, каза за NTD, че първоначално се е съмнявал в новинарските репортажи за отнемането на органи от затворници на съвестта, главно практикуващи преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа), когато чул за тях за пръв път през 2006 г.. Но той каза, че след политическите скандали тази година, включващи Уанг Лиджун и Бо Шилай, и след като видял силната реакция от страна на международната общност по този въпрос, той е убеден, че убийството на практикуващи Фалун Гонг за изземана на техните органи в действителност става.
 
"Вярвам, че те [САЩ] притежават някакъв вид солидни доказателства и ето защо международната общност също реагира толкова силно по този въпрос", каза Ху. По думите му, необявяването на доказателства е същото като съдействие в престъплението.
 
Ху продължи: "Премахването на органи от хора, докато те са все още живи, наистина превишава това, което човек би могъл да понесе умствено и емоционално.[Всеки, който може да направи такова нещо] не се различава от демон".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!