Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забранени новини от Китай, China's Forbidden News

ЗН: Телевизия NTD подбужда лоялност

По време на репортажите за Уанг Лиджун и Бо Шилай NTD и Epoch Times прогнозираха точно бъдещи събития и разобличиха много от вътрешните ходове.

Неотдавна телевизия NTD съобщи за информация от източник в Китай, според когото Бо Шилай се е опитал да подкупи военната област Ланджоу, особено въздушните сили, като част от план за преврат.

Три дни след репортажа на NTD Политическият отдел на военна област Ланджоу демонстрира лоялността си към Ху Джинтао. След избухването на скандала с Бо Шилай тази вълна на демонстрации на лоялност вече затихна, така че закъснелите действия на Ланджоу бяха доста очевидни.

Помолихме за анализ зам.-президента на новинарския отдел на NTD, Хуанг Уангчинг, и двама репортери, отразяващи събития в Китай.

На 4 май "устата" на ККП, People's Daily, публикува статия от Миао Хуа, директор на Политическия отдел във военна област Ланджоу. Той започва статията с Ху Джинтао и пише, че "трябва твърдо доверие в ръководството на партийното централно командване".

NTD репортерът Уанг Хайтян: "Мисля, че те се опитват да се разграничат от Бо Шилай. От заглавието през цялата статия най-важната дума е "доверие". Той използва този метод, за да демонстрира лоялност към централното командване на ККП и надежда, че централното командване ще има доверие в тях."

На 27 април NTD съобщи, че Бо Шилай се е опитал да подкупи военна област Ланджоу. На 5 май предаването "Forbidden News" на NTD също отрази новината.

Уанг Хайтян: "Преди време агенции в партията, правителството и военните изразиха своята лоялност, но военна област Ланджоу не направи никакво независимо изявление. След внезапния репортаж на NTD техният директор на Политическия отдел лично написа тази статия и я публикува на видно място. Това определено е свързано с репортажа на NTD.

Това показва също, че като независима китайска новинарска медия влиянието на NTD нараства."

По време на репортажите за Уанг Лиджун и Бо Шилай NTD и Epoch Times прогнозираха точно бъдещи събития и разобличиха много от вътрешните ходове.

NTD репортерът Лиу Хуей: "NTD дръзва да отразява истината. Не е като много други медии, които се тревожат за разни неща. Първоначално някои хора наистина не харесаха NTD и Epoch Times, но по-късно промениха мнението си; Казаха си: "о, те доказват, че тези неща са верни". Много хора казват, че след нашия репортаж ситуацията, която сме предсказали, се случва."

Според зам.-президента на новинарския отдел на NTD Хуанг Уангчинг NTD следи отблизо ситуацията и отразява най-новата информация, привличайки вниманието на водещите медии по света, включително и на медията "говорител" на ККП.

Хуанг Уангчинг: "Дори висшите чиновници на ККП четат репортажите ни. Преди време Xinhua обвини някои западни медии, че се доверяват на "слухове" от някои медии, с което показаха, че и те следят. Ако вие (ККП) смятате, че репортажите ни не са истина, то спрете да цензурирате мрежата, открийте се и съвсем честно можем да видим кой отразява истината и кой – лъжи."

Според Хуанг Уангчинг много задгранични китайски медии са били купени от ККП. Западните медии отразяват някои новини, но не смеят да отразяват както телевизия NTD. Причината е, че не са сигурни – страх ги е да не заемат грешната страна.

Хуанг Уангчинг: "Виждаме го много ясно; историята и справедливостта не заемат страната на злото, така че се осмеляват да разобличават тъмната истина зад ККП. ККП атакува уебсайта ни чрез различни средства за намеса, но ние няма да бъдем засегнати."

Накрая Хуанг Уангчинг изрази мнение, че Китай е изправен пред много промени и че истината е с NTD.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!