Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Да изтрием знака на звяра"

Китайци разказват защо се отказват от членство в Китайската комунистическа партия

Китайските йероглифи за отказване от членство в Китайската комунистическа партия
Китайските йероглифи за отказване от членство в Китайската комунистическа партия (Epoch Times)

Бележка на редактора: „Epoch Times” публикува преводи на декларации от китайски граждани  за отказване от членство в Китайската комунистическа партия (ККП) и свързаните с нея организации. Тези декларации пристигат в редакцията на китайскоезичната версия на „Epoch Times” – „Dajiyuan”. Кампанията за отказване от членство в ККП, което на китайски носи името „Туйданг” („Tuidang”), е подета в края на 2004 г., скоро след като „Epoch Times” публикува „Девет коментара за комунистическата партия” – серия уводни статии, разкриващи същността и историята на ККП. Декларациите предлагат искрената изповед на милиони китайци за причините, подтикнали ги да обърнат гръб на комунистическата партия, да изберат съвестта пред прагматизма и да приветстват мирния преход на Китай към бъдеще, свободно от партийното управление.

По-долу следва поредица от подбрани декларации за отказване от членство в ККП, направени от китайски граждани през октомври и ноември 2011 г.  
------

Когато бях ученик, ме притиснаха и привлякоха да се присъединя към комунистическата пионерска организация, а по-късно и към комунистическата младежка лига. Официално заявявам оттеглянето на членството си от злата китайска комунистическа партия. Наблюдавайки останалия свят, виждам, че всички избират пътя на демокрацията и модела на свободно общество; само китайската нация страда от тиранията на марксизма и ленинизма. Надявам се, че свободата, демокрацията, човешките права и върховенството на закона ще възтържествуват в Китай възможно най-скоро.

Ми Дзие
-----

Партията използва нашите пари, за да гради своя режим и апарат за пропаганда. Тя ни мами, използва ни, изсмуква кръвта ни и дори ни преследва. Сега виждаме ясно гангстерската природа на китайската комунистическа партия. Заявяваме твърдо оттеглянето си от злата организация на ККП и желаем изчистване на името си.

Пин Ан, Да Бин, Ма Минбай и още 60 души
-----

„Деветте коментара” ни разкриха разбойническата същност на китайската комунистическа партия. Наясно сме с истината за историята. Надяваме се да положите още усилия за разработване на софтуер с цел пробиване на Интернет блокадата в Китай.

Уен Чин, Уънджон, Китай
-----

Работя в държавно предприятие и не съм имал намерение да ставам член на комунистическата партия. Но бях принуден от началника си, макар да се срамувах да бъда в редиците й. Затова тук обявявам всички свои молби за членство в нея за невалидни. Всички мои изявления, докато съм бил член на партията, са били срещу волята ми. Отказвам се от злата партия с цялото си сърце. Надявам се, че Буда ще ме закриля.

Стига толкова лъжи! Стига толкова робство! Бандата на комунистическата партия унищожи нашата китайска култура, изби нашия елит и има изкривено съзнание. Събуди се, наша велика китайска нацио!

В страна без демокрация и свобода на медиите, много неща биват покрити. След като видях толкова много неща, постепенно разбрах, че китайската комунистическа партия облагодетелства само малка група от хора и вреди на народа. Реших да се оттегля от членство в партията и свързаните с нея организации. Искам да изтрия знака на звяра от себе си и да избера прекрасно бъдеще.

Луо Джун, континентален Китай
-----

Не издържам повече. Искам да се освободя от комунистическото управление, да избягам от тази страна, управлявана от китайските комунистически главорези. Студент в колеж съм и имам доста състуденти, които искат да станат членове на партията. Те вероятно са наясно колко е покварена, но заради кариера и други облаги искат да станат нейни членове. Аз не искам да бъда част от нея, не искам да ставам престъпник. Затова заявявам, че се отказвам от членство в китайската комунистическа партия и свързаните с нея организации, и нямам нищо общо с нея отсега нататък.

Йе Юмин
-----

Оттеглям се от организациите на комунистическата младежка лига и младите пионери. В съвременен Китай корупцията, заграбването на пари и други материални облаги са единственото, което обединява комунистическата партия. Корумпираните служители знаят, че ако партията падне, възможностите им да вземат подкупи изчезват. Когато комунистическата партия се сгромоляса, те ще отпаднат от властта и ще трябва да отговарят за постъпките си.

Те са вързани с двоен възел към партията: от една страна вярват, че ККП ще загине, ако корупцията бъде спряна, а от друга знаят, че страната ще пропадне, ако корупцията не спре. Но партията не може да представлява страната. Да обичаш ККП не е равносилно на това, да обичаш нашата родина.

След като комунистите дойдоха на власт, над 80 милиона китайци са загинали от неестествена смърт по време на различни движения, водени от комунистическата партия. Но историята е доказала, че злото не може да победи. Краят на китайската комунистическа партия е близо. Очакваме с нетърпение един нов Китай без комунистическата партия.

11 души, включително Хуимин, Мейфън и Фейлон
-----

Без достойнство, без основни права, живот като добитък: не такъв трябва да е животът на китайския народ. Искаме да прогоним чуждите доктрини на марксизма и ленинизма и да възстановим традициите на Китай. Затова тук заявявам напускането си на китайската комунистическа партия.

Ай Лишуй, провинция Джъдзян
-----

Китайската комунистическа партия е корумпирана до мозъка на костите си. Тя преследва добри хора и толерира престъпниците. Няма начин да постигнеш разбирателство с комунистите. Небесата и народът са възмутени. Отказваме се от комунистическата партия в замяна на сигурност и светло бъдеще за Китай.

Лиао Шън, Лиу Шиншън, Лин Хуамей и още 8 души
-----

Под еднопартийното управление на китайската комунистическа партия бяха унищожени традиционните ценности. Лъжите и измамите са навсякъде. Не може да продължава повече по този начин. Затова тук декларирам доброволното си оттегляне от китайската комунистическа партия, комунистическата младежка лига и младите пионери. Искаме да изтрием знака на звяра, да се присъединим към страната на праведното и да приветстваме едно ново начало.  

Уан Баоан и Сун Баолин, провинция Ляонин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!