Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News

ЗН: Джяо Ли – уволнен заради секс скандали

Бившият президент на CCTV, Джяо Ли, бе уволнен заради секс скандали и големи диспути сред служителите на CCTV.\

Случаят с Джяо Ли (Jiao Li) имаше драматично развитие наскоро.

Бившият президент на Централната китайска телевизия (CCTV), Джяо Ли, бе уволнен заради секс скандали и големи диспути сред служителите на CCTV. Бе разкрито, че Централната комисия за дисциплинарна инспекция е направила предварителното решение. Тя е предложила на Постоянния комитет на Политбюро на ККП да освободи Джяо от поста му и от ККП. Ли Чангчун (Li Changchun), член на Постоянния комитет, който първоначално се опита да предпази Джяо Ли, започна да се колебае. Според анализи централата на Китайската комунистическа партия може да е предупредила Ли Чангчун, наказвайки Джяо Ли.

Вътрешни източници споделят пред списание Waican, че Ли Чангчун подкрепя Джяо Ли. Ли Чангчун е бивш заместник-секретар на ККП, изпълняващ длъжността губернатор и губернатор на Ляонинг. Той трябва да познава Джяо Ли, който преди работеше в Liaoning Daily.

През 2008 г. избухна пожар в сградата на CCTV и предишният президент бе освободен. Ли Чангчун прехвърли Джяо в CCTV, за да поддържа контрол върху станцията. Той планирал да го прехвърли в Държавната администрация за радио, филми и телевизия (SARFT) след това.

Но систематичното регулиране на персонала и финансовото управление предизвиква силно недоволство. Освен това, имайки предвид многото врагове, които си създава, работейки в Ляонинг, и анормалната връзка с водеща, Джяо Ли е уволнен през ноември миналата година.

Освободен от CCTV, Джяо Ли не може да се върне и в SARFT. Миналия февруари Кай Фучао (Cai Fuchao), бивш зам.-кмет и ръководител на отдела по пропаганда в Пекин, замени Уанг Тайхуа (Wang Taihua) и стана новия президент на SARFT.

Под защитата на Ли Чангчун и Лиу Юншан (Liu Yunshan), Джяо е прехвърлен в Националната администрация по авторско право като трети в управлението, но той така и не отива да работи там.

според вътрешни идточници Централната комисия по дисциплинарна инспекция все още не е приключила с разследването на Джяо. Тя е предложила на Постоянния комитет на Политбюро да освободи Джяо от поста му и от ККП.

Наскоро Ли Чангчун, който преди се опитваше да защитава Джяо, заяви, че познава Джяо от работата, но не познава характера му.

Коментаторът на настоящите афери Джанг Тянлянг (Zhang Tianliang) обясни, че вероятно ККП предупреждава Ли Чангчун, наказвайки Джяо Ли.

Джанг Тянлянг: "Точно като при умиряването на Джя Чинглин (Jia Qinglin) чрез случая за контрабанда на Юан-хуа (Yuan-hua) и Лай Чангшинг (Lai Changxing), може да предупреждават Ли Чангчун, уволнявайки президента на CCTV, Джяо Ли. Вътрешни истории за Джяо Ли и Ли Чангчун все още не са напълно разкрити, затова това е всичко, което мога да заключа сега".

Ли Чангчун, един от фракцията на "кървавия дълг", оправда Джоу, използвайки отделите по пропаганда. Това бе въпреки наскорошните публични призиви за "закриване на Комитета по политическите и правни науки" и "изправяне на Джоу Йонгканг пред съда".

Джанг Тянлянг: "Ли Чангчун също среща обвинения от Фалун Гонг практикуващи в чужбина. Следователно по време на тези радикални промени в провинциалното управление на ККП е много вероятно Ли да помага на Джоу Йонгканг. Това, което видяхме наскоро, като речите на говорителя на Външно министерство и редакторските статии на Global Times, трябва да е предприето от Ли в помощ на Джоу."

По време на неотдавнашната визита на Ли Чангчун във Великобритания той издаде информация в телефонно обаждане за участието на Джоу Йонгканг в отнемането на органи от Фалун Гонг практикуващи. Когато отговаря на въпроси за отнемането на органи от Фалун Гонг практикуващи, той казва: "Джоу Йонгканг отговаря за това. Той знае."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!