Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

ЗН: Хаос във фракцията на Джянг, престъпленията им на фокус

Скандалът с Уанг Лиджун (Wang Lijun), бившият шеф на полицията в Чонгчинг
потърсил убежище в американското консулство, продължава да се разпространява.
Уанг е разкрил на САЩ, че Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang) и Бо Шилай (Bo Xilai), членове на Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП), искат да отстранят Ши Джипинг (Xi Jinping) и да издигнат по-високо Бо Шилай. Външни анализатори посочват, че в центъра на борбата между централните лидери на ККП е въпросът дали започнатото от Джянг Земин (Jiang Zemin, Цзян Цзъмин) преследване на Фалун Гонг може да продължи след 18-тия конгрес на ККП в края на тази година...


"Вашингтон пост" наскоро съобщи, че служител от консулството на САЩ е разкрил, че Уанг Лиджун е предоставил доказателства за корупция, както и за борбата за власт сред членовете на Политбюро Джоу Йонгканг и Бо Шилай, както и за техния план да отстранят Ши Джинпинг.

Според информатор в Пекин режимът е шокиран, че правителството на САЩ е разкрило тази информация по време на посещението на Ши в САЩ. Това показва, че САЩ се опитва да използва неофициален канал, за да повлияе върху изхода на вътрешната борба на режима.

Експерт по политическите науки в Колумбийския университет на Ню Йорк, д-р Ли Тяншяо (Li Tianxiao) обясни, че Бо Шилай е започнал кампанията "Пей червено, бори се с черното (мафията)", за да конкурира Ху Джинтао и Уен Джябао, в опита си да се изкачи нагоре във властта по време на 18-ти конгрес на ККП.

Д-р Ли: "Този огън започна в Чонгчинг, но вече се разпространи в централата на ККП, в Постоянния комитет на Политбюро и дори стигна до Джоу Йонгканг. Накратко, Джоу Йонгканг е всъщност човекът зад бунта на Бо Шилай".

Джоу Йонгканг е роднина на Джянг Земин и е бил сложен в Постоянния комитет на Политбюро на предишния 17-ти конгрес на ККП. Той е ръководител на Комитета за политика и право към ККП и продължава преследването на Фалун Гонг; той може да бъде свален сега на 18-тия конгрес на ККП.

По време на 17-тия конгрес, бидейки един от "принцовете" (синовете на основателите на ККП, бел. ред.), Ши.Джинпинг получава силната подкрепа на Джянг Земин и Зенг Чингхонг (Zeng Qinghong), и веднага се изкачва три нива нагоре. Ши измества Ли Кечянг (Li Keqiang), най-подкрепяният тогава за следващ лидер от фракцията на Младежката лига. Хонгконгското списание "Outpost" разкрива, че Джянг Земин е казал: "Аз подкрепих Ши Джинпинг, за да може той да ме защитава до края."

Неотдавна американски представители изложиха факта, че Ши Джинпинг всъщност няма подкрепата на членовете на фракцията на Джянг, тъй като Джоу Йонгканг иска Бо Шилай да замени Ши Джинпинг. Според д-р Ли, Бо Шилай е безмилостен и жесток, той брутално преследва Фалун Гонг и според сведенията е най-подходящият заместник на Джоу Йонгканг.

Д-р Ли: "Ако Бо Шилай не може да влезе в Постоянния комитет на Политбюро, тогава неговата репресивна политика, включително преследването на Фалун Гонг и на други социални групи, няма да продължи. Всички кървави престъпления ще бъдат разгледани пред съда, което означава, че различните фракции в централата на ККП ще се бият до горчив край."

Д-р Ли вярва, че подкрепата на Бо Шилай не може да е само от Уанг Янг (Wang Yang) и Хе Гуочянг (He Guoqiang). Преследването на Лай Чангшинг (Lai Changxing) от страна на Уен Джябао и Ху Джинтао, докато Ши Джинпинг е на посещение в САЩ показва, че те искат да напомнят на Ши да вземе тяхна страна и да ограничи Джя Чинглин (Jia Qinglin). Инцидентът с Уанг Лиджун също отклони вниманието от Ши Джинпинг в посока на опитите за отстраняване на Бо Шилай.

Д-р Ли: "Дълго време Ху Джинтао е с малцинство, защото Джянг Земин вкара свои поддръжници в Постоянния комитет на Политбюро. Този път Хе Гуочянг бе атакуван от Бо Шилай в Чонгчинг, като Ши Джинпинг също бе “намушкан в гърба” от Бо. Това може да доведе до промяна във властта сред членовете на Постоянния комитет на Политбюро, като броят на противниците на фракцията на Джянг може да се увеличи."

Според нова информация деветте члена на Постоянния комитет на Политбюро са дали съгласието си да се разследва Бо Шилай. След като САЩ разкри тази новина, длъжностни лица, свързани с централата на ККП обясниха, че борбата между Уанг Лиджун и Бо Шилай е стигнала до Джоу Йонгканг и се насочва към Джянг Земин, така че сред фракцията на Джянг цари хаос.

Д-р Ли: "Те може да направят с Джоу Йонгканг същото, което с Уанг Лиджун, да го пожертват и да го изхвърлят. В този случай Джоу Йонгканг няма да се примири, което ще ги накара да се хванат за гушите и всичко може да се очаква."

Наскоро онлайн и други медии съобщиха, че предоставената от Уанг Лиджун информация на американското консулство е свързана с доказателства за преследването и отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг. Фалун Дафа асоциацията във Вашингтон призова правителството на САЩ да публикува тези материали.

По време на посещението на Ши Джинпинг в САЩ ръководителят на Фалун Дафа асоциацията за Средните щати Янг Сен (Yang Sen) изрази надежди, че Ши Джинпинг няма да върви по стария път на Джянг Земин, че Ши няма да продължи кървавите престъпления, които Джянг Земин е започнал. Янг Сен се надява, че Ши ще следва волята на хората и ще изправи пред съда виновниците за преследването - Джянг Земин, Луо Ган (Luo Gan), Джоу Йонгканг, Лиу Джинг (Liu Jing) и останалите.


NTD репортери Zhou Yulin, Li Yuhan и Sun Ning

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!