Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Болница или затвор?

Наскоро след като Шу У избягва от болницата на металургичните работници в Ухан, той е интервюиран от Южна Телевизия (STV). Веднага след това е отведен от цивилни. Репортер на STV потвърди, че Шу е върнат в болницата, която сега поставя решетки на прозорците и повече полиция.

Шу У, 43 г., подава жалба за нелоялна политика в болницата: неравностойно заплащане и намаляване на заплатите. Затова му е поставена диагнозата параноична психоза три пъти и е бил държан четири години в болницата. Избягвайки два пъти от болницата, сега е пак там. Защо една болница може да използва полиция, за да върне избягали пациенти? Смята се, че местните власти използват болницата като черен затвор за жалбоподаватели.

На 19 април, Шу У избягва от тази болница и отива в психиатричната болница на Гуанджоу, надявайки се, че там някой ще потвърди неговата нормалност. На 27 април, след като е интервюиран от STV, той е отведен от група неизвестни лица и целият процес е записан на видео.

Според репортажи, Шу У е приет от д-р Лин в психиатричната клиника на Гуанджоу. Лин записва, че Шу страда от ниско самочувствие и депресия. Шу възнамерява да си направи допълнителни прегледи в известни клиники след интервюто. Но вместо това е отведен от цивилна полиция. Охраната на STV задържа един от тях, който отказва да разкрие самоличността си, като дава само Джоу като фамилно име.

Faguang съобщава: "Ухан е един от малкото градове, които предлагат невропсихологични тестове в случаите, когато настойници и близки роднини не са в състояние да изпратят пациента в болницата, и работните съюзи и бюрото за обществена сигурност могат да получат разрешение да го направят".

Въпреки това, Шу У никога не е имал опасно поведение и няма потвърдена психична диагноза, но полицията, без разрешение от негов настойник или близки, настоява за арестуването му.

XinhuaNet съобщи: "Чен Джонгхуа, директор на болницата, счита, че справянето с Шу е твърде трудоемко и че той е казал веднъж, че Шу не трябва да бъде в болница, но началниците на Чен не са съгласни с това."

Според Faguang: "Диагнозата на Гуанджоу директно противоречи на тази от Ухан. Общественото мнение е: използването на психично заболяване е извинение за арестуването му." Всъщност местните власти в много области използват психиатрични тестове, за да смълчават гласове на дисиденти.

NTD репортери Li Ting и Wang Mingyu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!