Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег Лотосов. Epoch Times

В Китай нараства смъртността от рак на белите дробове

Пушенето и замърсяването на околната среда са сред основните причини за рака на белите дробове в Китай. Снимка: FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images

През последните 30 години в Китай броят на смъртните случаи от рак на белите дробове се е увеличил с 465%. Тази болест се е превърнала в най-смъртоносната сред злокачествените заболявания в страната.

За това съобщи агенция Шинхуа, позовавайки се на Министерството на здравеопазването на Китай.

Джи Сюи, завеждащ Центъра за диагностика и лечение на ракови заболявания към Пекинския медицински университет, изброи няколко причини за бързото прогресиране на рака на белите дробове в страната: застаряването на населението, индустриализацията и модернизацията на градовете, урбанизацията, влошаването на околната среда и качеството на живот.

Но главната причина за уличаване броя на заболелите от рак на белите дробове Джи смята, че е  пушенето. Според него, при 87% от починалите, тази злокачествена болест се е появила заради пушенето.

„Съвременните методи за диагностика показват, че по-рано са се допускали много грешки в диагнозата. На хората се е назначавало лечение за други заболявания на белите дробове, докато те в действителност са имали рак”, казва Джи.

В момента при около 80% от болните от рак на белите дробове, намиращи на стационарно лечение в Китай, болестта е в напреднал или краен стадий. Ефективността от лечението на раковото заболяване все още остава ниска, се казва в статията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!