Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хуэй СЯО. Epoch Times

Ненавистта и обидата докарват нещастия

Из  Дзи Юн (династия Цин) , записки в Юе Тан Уей Цао.

Някои хора смятат, че ако умре дете, то е защото е дошло в този живот само за бързо разчистване на дългове. Има примери за това...

Ето какво разказва Лу Нан Чи. Тин, един от синовете на Джу Юан, бил тежко болен. Преди да умре той прошепнал: „Дължите ми деветнадесет сребърни лиана!” Докторът видял, че детето умира и поискал да му направят отвара от женшен. Но когато отварата била готова, детето починало, без да успее да пие от нея. Цената на тази отвара от женшен била равна на деветнадесет сребърни лиана.

Някои хора недоумяват: „По света има толкова много хора и навярно всеки ден умират деца. Нима това означава, че толкова много хора са задлъжнели в предишните си животи?”

Ето какво мисля аз. Когато човек живее в човешкото общество, той създава толкова много причинно – следствени връзки, неизброими точно като песъчинките в река Хан. Всичко това не може да бъде обяснено с човешките правила и закони. Всички те са предизвикани от ненавистта и обидата, като следствие от спорове и неотстъпчивост, заради лични интереси и егоизъм.

Лао Дзъ е казал: „Тълпата идва заради своите интереси и си тръгва отново заради тях” Кой сред хората е равнодушен към личните си интереси? Въпреки това съкровищата в света на никого не стигат. Ако човек получи нещо, той трябва толкова и да загуби. Получавайки печалба сега, трябва да загубиш нещо по-късно. Някои хора не разбират това и през целия си живот се борят за лична изгода, което води до омраза, а от там до наказание, което може да продължи дори няколко поколения.

Си Ма Дзян е казал: „ Омразата подтиска хората!”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!