Следвайте "Буднаера" в Телеграм

cross-bg.net

Швейцария замразява сметките на Мубарак

Берн, Швейцария /КРОСС/ Швейцария обяви, че има намерение да замрази всички сметки на бившия президент на Египет Хосни Мубарак, които той има в швейцарските банки, съобщава Би Би Си. Британският министър на търговията Винс Кейбъл заяви, че страните трябва да си сътрудничат, за да бъдат проследени всички незаконно натрупани от бившият президент капитали. Не е ясно каква е сумата на капиталите на Мубарак, но според някои съобщения, състоянието му се оценява с милиарди долари.

Отново протести в Египет, сблъсъци между армия и полиция

Кайро, Египет /КРОСС/ Работници, служители на банки, журналисти и дори полицаи излязоха днес по улиците на египетските градове, с искане за повишение на заплатите и подобряване на условията на труд, съобщават местните медии. До министерството на вътрешните работи в К се събраха служители на полицията, които поискаха по- високи заплати и фиксиран работен ден. „Заплатите не отговарят на опасността, на която сме подложени всеки ден", се казва в изявление на полицаите, цитирано от агенция МЕНА. И телевизионните работници поискаха повече пари и здравни осигуровки, а журналистите от държавната агенция МЕНА поискаха смяна на редакционната политика на агенцията, която, според тях, отразява гледната точка на сваления режим. Банковите чиновници пък поискаха освен заплати и разпускане на съвета на директорите на Националната египетска банка, „заради който банката вече трета година понася загуби".

Египетската армия е стреляла предупредително във въздуха и са избухнали сблъсъци по време на протест на полицаите, които искат да възстановят репутацията си, след като се оказаха от грешната страна на революцията в страната, предаде АР.

При сблъсъци между полицията и армията в неделя пред сградата на вътрешното министерство около 400 представители на силите на реда са поискали увеличение на заплатите и са поискали бившият министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли да бъде екзекутиран.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!