Следвайте "Буднаера" в Телеграм

e-vestnik.bg

1000 севернокорейски меломани осъдени

Гледали южнокорейски телевизионни програми

Повече от 1000 севернокорейски граждани са били осъдени, затова, че гледат тайно южнокорейски телевизионни програми и филми. Това е един от методите на комунистическия режим да се пребори с навлизането на чужда култура в страната, твърдят от асоциацията на севернокорейските бежанци "Интелектуална солидарност със Северна Корея", базирана в Сеул.

От организацията посочват, че около 1200 души се намират в затвор в северозападната част на страната, в който има общо 3000 затворници. Достъпът до чуждестранна поп-култура е стриктно забранен за обикновените хора в изолираната комунистическа държава, а нарушителите са изправени пред солени глоби или присъди в затвора.

Все повече пиратски DVD-та или музикални компактдискове, обаче, се вкарват контрабандно в страната от Китай. По този начин капиталистическата поп-култура на Юга е станала изключително популярна в КНДР, посочва групата на своя уебсайт. Групата, цитирайки друг източник в Северна Корея, посочи, че Пхенян е създал специален полицейски отдел през януари, който да преследва хората с "развален дух".

Тези, които биват хванати в нарушение, получават присъда между две и пет години, и получават по-сурово отношение по време на престоя си в затворите от останалите нарушители.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!