Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекин използва увреждащи нервната система медикаменти върху практикуващи Фалун Гонг

Чен Шиджонг

Чен Шиджонг от Дружеството на обединените нации, клон Сан Диего, говори на 13-тата сесия на Съвета на ООН по правата на човека. Epoch Times

Tang Ying, Epoch Times

Женева – Чен Шиджонг (Chen Shizhong) от Дружеството на Обединените Нации, клон Сан Диего (United Nations Association, San Diego Chapter), държа реч пред Съвета на ООН по правата на човека и разкри нарастващата употреба на увреждащи нервната система химикали от китайския режим с цел изтезание на практикуващи Фалун Гонг.

В явен опит да блокира представянето на информация от г н Чен, китайският делегат предизвика множество процедурни маневри, което доведе до забавяне речта на г н Чен с повече от час. Но след като новината за поведението на делегата се разнесе, все повече и повече хора дойдоха на етажа да слушат речта на г н Чен.

Първоначално китайският делегат постави под въпрос статуса на г н Чен като член на Дружеството на ООН. След като статусът му беше потвърден, делегатът обвини секретаря и президента в неследване на правилата при проверка на документите. По-късно, когато Чен тъкмо бе започнал да говори, китайският делегат го прекъсна с процедурен въпрос, заявявайки, че темата на изказването на Чен не е от значение.

Алекс ван Миювен (Alex van Meeuwen), президент на Съвета по правата на човека (Human Rights Council), отвърна, че всеки свързан с човешките права въпрос е от значение.

Делегатът на САЩ също се намеси, наричайки процедурния въпрос „напълно неуместен”. „Китайската делегация възразява срещу съдържанието на речта на Чен дори преди тя да се е състояла”, каза той, настоявайки президентът да позволи на Чен да говори. Когато Чен поднови речта си, китайският делегат отново го прекъсна, повдигайки същия процедурен въпрос.

Когато Чен най-после имаше възможност да представи речта си, етажа беше почти пълен и стаята – тиха.

Чен цитира доклади на Специални докладчици на ООН, документирали хиляди случаи на жестоки изтезания и убийства на Фалун Гонг практикуващи, включително употреба на химикали, разрушаващи способността на практикуващите да мислят, да остават непоклатими в своите вярвания и да поддържат съзнателност.

„Не можейки да пречупят волята на Фалун Гонг практикуващите чрез физическо изтезание, китайските власти са увеличили употребата на разрушаващи нервната система химикали, за да разрушат способността на практикуващите да мислят и да бъдат съзнателни – каза Чен. – Това ужасяващо, унищожаващо съзнанието медицинско изтезание е причинило лудостта на хиляди и е убило много. Поради блокирането на информационния поток, извършвано от Китай, има опасения, че зверствата са с по-голям обхват.”

Чен завърши, апелирайки към международната общност да говори открито срещу употребата в Китай на химически инжекции. „Да останем безмълвни към подобно убийство на съзнанието е самоубийство на нашата колективна съвест и човечност”, каза той.

Когато той приключи, много членове отидоха при него да поискат текста на речта и контактите му.

Чен заяви пред Epoch Times, че има 1088 случаи на здрави Фалун Гонг практикуващи, които са били осакатени или убити от инжекции с вредни химикали, в допълнение към случаите, които са широко документирани. По думите му доклади на Специални докладчици също описват повече от 200 болници, които активно взимат участие в преследването срещу Фалун Гонг в Китай.

Един от посетителите, Джанг Жяншян (Zhang Jianxian), бил прострелян на 4-ти юни на площад Тянанмен. След като изслуша речта на Чен, той сподели пред репортера, че когато режимът в Китай арестува дисиденти, често ги праща директно в психиатрични клиники.

„Режимът се опитва да направи така, че всички дисиденти да изглеждат като психопати – каза Джанг. – Тези хора често са от религиозни групи, като Фалун Гонг, християни и католици. Понякога режимът дори не уведомява техните семейства за арестите им”.

Дейвид Литман, представител на ООН от Асоциацията за световно образование, сподели пред Чен, че не одобрява извършеното от китайския делегат по време на срещата. „Всички НПО имат свободата да изразяват своите виждания, след като техният статус е проверен и одобрен. Не би трябвало да бъдат оспорвани от която и да било делегация”, каза той, добавяйки, че е време тези злоупотреби с човешките права да бъдат спрени.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!