Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свидетел за УЖАСА на принудителното отнемане на органи НА ЖИВО в Китай


Снимка: "Престъпления с органи". Картина с маслени бои, изобразяваща екстрахиране на органи от жив практикуващ Фалун Гонг в Китай. Автор: Шичянг Донг (Xiqiang Dong)

Stephen Gregory, Epoch Times

„Видях това със собствените си очи...”, каза свидетел при условие за анонимност, описвайки в ярки детайли историята на гимназиална преподавателка на възраст между 30 и 40 години в Китай, която е била задържана, изтезавана, изнасилвана и накрая оперирана, за да се изземат органите й, докато е все още жива…

Това са първите свидетелски показания за отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Epoch Times съобщава за отнемането на органи от последователи на практиката от м. март 2006 г. насам, но разследванията на медията, както и тези на независимите следователи, разчитаха на форми на доказателства, различни от свидетелските показания.

30-минутно интервю, в две отделни части, бе проведено от следовател от Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong / WOIPFG), като записът е достъпен на уеб страницата на организацията.

Събитията са от 2002 г., но следователите са засекли полицая едва миналия месец.

Според записа от интервюто свидетелят е работел за Обществена сигурност на провинция Ляонинг (Liaoning) през 2002 г. и той самият „многократно”е участвал в изтезаване и разпити на практикуващи Фалун Гонг.

Без анестезия

На 9 април 2002 г. двама военни хирурзи дошли в импровизирания „черен затвор” – малък хотел, нает като „център за обучение”, по думите на свидетеля. Единият от тях бил от Генералната болница на военен район Шенян (Shenyang) на Народноосвободителната армия, а другият – възпитаник на Втори военен медицински университет. Те отвели жената в болница.

„По това време вече я бяхме разпитвали и изтезавали жестоко за около седмица – каза той. – Тя вече имаше безбройни рани по тялото си. Използвахме и електрически палки, за да я бием. Тя вече не беше на себе си.”

„Преди това тя бе подложена на дори още по-голямо унижение – продължи свидетелят. – Много от полицаите ни бяха извратени. Те използваха клещи и други инструменти, които не знам откъде бяха взели, за да се гаврят с нея. … Тя изглеждаше добре, беше сравнително красива, [така че полицаите] я изнасилваха. … Това бе нещо доста обичайно.”

Полицаят заяви, че е бил на въоръжена охрана в стаята, докато е гледал как хирурзите отварят гръдния кош на жената, докато тя е все още жива. По думите му не е била използвана никаква упойка.

„Те разрязаха гръдния й кош с нож – каза той. – Тя изкрещя силно и каза „Фалун Дафа е велик”. Каза: „Вие убихте мен, един човек.””

„В този момент лекарят, военният хирург, се поколеба. После погледна към мен, сетне към нашия [на полицаите] висшестоящ. Тогава той кимна и хирургът продължи с вените. … Първо бе изрязано сърцето [й], после бъбреците. Когато сърдечните й вени бяха прерязани от ножиците, тя започна да трепери. Беше крайно ужасяващо. Мога да имитирам гласа й за вас, въпреки че не бих могъл да го направя добре. Звучеше като да се разкъсва, след което тя продължи с „А-а”. След това устата й остана широко отворена, както и двете й очи. Ах … не искам да продължавам по-нататък.”

По думите на свидетеля отнемането на органи се е състояло в операционна зала на 15-тия етаж на Генералната болница на военен район Шенян. То е започнало в 17ч. и е продължило три часа.

С надежда другите да пристъпят напред

Говорителят на WOIPFG в Ню Йорк, г-н Уанг Джиюан (Wang Zhiyuan) заяви, че следователите са призовавали свидетеля три пъти този месец и са получили записа на 11 декември. Уанг сподели убедеността си, че свидетелят е пристъпил напред по две причини: „Първо, огромното състрадание и огромната издръжливост на практикуващата са го разтърсили – каза той. – И второ, той е бил свидетел на цялата процедура по отнемането на органи и жестокостта го е потресла. Той се е измъчвал вътрешно.”

Според Уанг свидетелят е казал, че разпитите на практикуващи, в които е участвал, полицаите са изисквали две неща – да подпишат писмо, че се „разкайват”, че са практикували Фалун Гонг, и да ругаят срещу практиката. Но практикуващите отказвали.

Уанг добави и думите на свидетеля, че практикуващите по-скоро биха приели 7-10 години затвор, изтезания или дори смърт, както и че практикуващите са много силни. По думите му, свидетелят приключил един телефонен разговор с думите: „Фалун Дафа е велик”.

Според Уанг свидетелят е заявил пред следователите, че се страхува, че ще бъде убит незабавно, ако самоличността му бъде разкрита, както и че е направил признания, за да може други хора да имат куража да пристъпят напред и да разкажат истината за отнемането на органи.

WOIPFG възнамерява да продължава да поддържа връзка със свидетеля.

Разследване на отнемането на органи

Първите сведения на Epoch Times за отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг разчитаха на подробните показания, изведени от Китай от журналист и съпругата на хирург, извършвал тези операции. Наред с други доказателства, разказаното от тях бе подкрепено и от телефонните обаждания, проведени от WOIPFG до лекари в Китай, твърдящи, че разполагат с органи от практикуващи Фалун Гонг за трансплантации.

Канадските следователи Дейвид Килгор и Дейвид Матас – бивш главен прокурор и адвокат на човешките права, публикуваха доклад „Кървава реколта” през 2006 г. върху твърденията за отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Те издадоха и ревизиран и разширен доклад през 2007 г., както и книгата „Кървава реколта: Отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай” (Bloody Harvest: Organ Harvesting of Falun Gong Practitioners in China) през октомври 2009 г.

В доклада си Килгор и Матас разглеждат 33 различни фактори при достигането до извода, че твърденията за отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг са истина.

Докладът цитира 41 500 неизяснени трансплантации на органи от 2000 до 2005 г. – шестгодишният период от началото на преследването на Фалун Гонг през 1999 г. – които не идват от осъдени, екзекутирани затворници или пациенти с мозъчна смърт, или от семейни донори. Те стигат до извода, че най-вероятно източникът на тези органи са практикуващи Фалун Гонг, арестувани в Китай.

доказателства за отнемането на органи бяха събрани и от изследователя Итън Гатмън (Ethan Gutmann). Неговата статия „Страховитото отнемане на органи в Китай” (China’s Gruesome Organ Harvest), публикувана в в. Weekly Standard през октомври 2008 г., детайлизира систематични физически прегледи на последователи на Фалун Гонг, затворени заради социални протести.

Прегледите се целели в здравето на органите им и в почти нищо друго, и често включвали многобройни тестове за кръв и урина, давани на здравите практикуващи. Разследването на Гатмън включват и доказателства от Шенян – градът, който според свидетеля е център на дейността по отнемането на органи.

През август 2006 г. специалният докладчик на ООН по изтезанията, Манфред Новак, специалният докладчик по свободата на вероизповеданията Асма Джахангир и специалният докладчик по трафика на хора, Сигма Худа, се обърнаха към китайския режим, повдигайки въпроси относно отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг. 

През март 2007 г. Новак издаде доклад на ООН, в който заявява, че „Отнемането на органи е било наложено на голям брой несъгласни на това практикуващи Фалун Гонг в широк диапазон от места с цел набавянето на органи за трансплантационни операции.”

Фалун Гонг е традиционна китайска духовна практика, която според изчисленията привлича 100 милиона последователи в Китай до 1999 г., като практикуващите обикновено заявяват за подобрения в своето здраве и характер и че се чувстват добре. Китайската комунистическа партия започва да преследва Фалун Гонг през юли 1999 г. По данни на Информационния център Фалун Дафа стотици хиляди практикуващи Фалун Гонг са били задържани в трудови лагери, а за над 3 000 души е потвърдено, че са починали вследствие на изтезанията.

Следва частичен препис от интервюто:

Свидетелят: Скалпел, хирургически нож на гръдния кош. Когато срязва гръдния кош, кръвта бликва. Тя блика навън…

Въпрос: Човекът мъж ли е или жена?

Свидетелят: Жена.

Въпрос: Млада ли е?

Свидетелят: Може би в тридесетте си години.

Въпрос: Тя все още ли викаше „Фалун Дафа е велик”?

Свидетелят: Да, все още – тя все още викаше.

Въпрос: Моля, опишете какво казваше тя в онзи момент.

Свидетелят: По онова време я бяхме разпитвали и изтезавали жестоко за около седмица. Тя имаше безбройни рани по тялото си. Използвахме и електрически палки, за да я бием. Тя вече не беше на себе си. Вече беше бита до … Тъй като отказваше да яде каквото и да било, изливахме насила мляко в стомаха й. не искаше да пие, така че го правехме насила. Нали знаете, когато носът й беше стиснат, поради първичните си човешки инстинкти трябваше да изпие млякото. Така животът й беше поддържан, но тя загуби почти 15 джин (еквивалентни на 7,5 kg) за седем дни. Ние обаче не знаехме по онова време, че вероятно от определен офис в Бюрото по обществена сигурност на провинция Ляонинг (както и да е, това беше много секретен офис) са изпратили двама души. Единият беше военен хирург от Генералната болница на военен район Шенян (Shenyang) на Народноосвободителната армия, а другият – възпитаник на Втори военен медицински университет. Единият от тях беше сравнително възрастен, а другият – млад. Те й правеха нещо в операционна зала на психиатричната клиника, в която беше изпратена. Не беше използвана никаква упойка. Срязаха гръдния й кош с нож без да им трепнат ръцете. Ако бях на тяхно място, щях да треперя. Въпреки че съм от въоръжената полиция, използвал съм оръжие, бил съм прострелван с автентични амуниции и съм виждал много трупове, когато видях тези военни хирурзи, бях наистина поразен. Ръцете им не трепереха ни най-малко; те сложиха хирургическите си маски и директно започнаха да режат. По това време ние (въоръжената полиция) стояхме на стража, всеки един с автомат в ръце. Дотогава тя вече беше отворена. След това изкрещя силно „Ах!” веднъж. След това извика „Фалун Дафа е велик”.

Въпрос: Извикала е „Фалун Дафа е велик”, докато гръдният й кош е бил разрязван?

Свидетелят: Тя изкрещя „Ах” силно, казвайки „Фалун Дафа е велик”. Каза: „Убихте мен, един човек.” (Мисля, че) това означаваше нещо като „вие убихте един човек като мен. Можете ли да убиете няколко стотин милиона от нас, хора, които са преследвани от вас заради истинската ни вяра?” В този момент онзи лекар, военният хирург, се поколеба. После погледна към мен, сетне към нашия [на полицаите] висшестоящ. Тогава той кимна и хирургът продължи с вените. … Първо бе изрязано сърцето [й], после бъбреците. Когато сърдечните й вени бяха прерязани от ножиците, тя започна да трепери. Беше крайно ужасяващо. Мога да имитирам гласа й за вас, въпреки че не бих могъл да го направя добре. Звучеше все едно нещо беше разкъсвано, след което тя продължи с „Ah”. След това устата й беше все широко отворена, както и двете й очи. Ах … не искам да продължавам.”

(определени части са пропуснати)

Свидетелят: По онова време онази жена беше преподавател – инструктор, преподаващ в гимназия. Сега синът й би трябвало да е почти на 12 години. Съпругът й беше доста невлиятелен (т.е. нямаше много власт). Може би е бил работник във фабрика. Преди това, тя бе подложена на дори още по-голямо унижение. Много от полицаите ни бяха извратени. Те използваха клещи и други инструменти, които не знам откъде бяха взели, за да я задирят. Видях това със собствените си очи, но съжалявам, че не направих снимки. Тя изглеждаше добре, беше сравнително красива, [така че полицаите] я изнасилваха… това бе нещо твърде обичайно.

Въпрос: Това е, на което сте бил свидетел в полицейското управление, където сте бил…?

Свидетелят: Не бях в полицейско управление. Бях в център за обучение, който беше в задния двор на хотел. (Полицаите) наеха десет стаи в малка сграда. Те правеха това в малко здание.    

Въпрос: Черен затвор?

Свидетелят: Горе-долу нещо такова.

Въпрос: Стига да са практикуващи Фалун Гонг, те са били изпращани там?

Свидетелят: Да.

Въпрос: Дори преди да са били осъдени са били изпращани там?

Свидетелят: Както и да е, ние (т. е. полицаите) винаги сменяме мястото в кратки срокове.

(определени части са пропуснати)

Въпрос: Не сте ми казал конкретното време.

Свидетелят: Беше 9 април 2002 г.

Въпрос: 9 април?

Свидетелят: Да, операцията започна в 5 ч. сутринта на 9 април и продължи три часа. Преди нея, това продължи около месец.

Въпрос: Какво имате предвид под „продължи около месец”?

Свидетелят: Нашите разпити и изтезания над нея продължиха около месец.

(определени части са пропуснати)

Въпрос: Само веднъж ли ги изтезавахте по време на разпит, за да извлечете информация, или много пъти?

Свидетелят: Много пъти. По онова време Уанг Лиджун (Wang Lijun) – понастоящем началник на Бюрото за обществена сигурност – ни нареди: „трябва да унищожим всички”.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!