Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски лидери обвинени в геноцид

Карлос Иглесиас

Испанският адвокат Карлос Иглесиас, работещ по случая в Испания за осъждане на петима висши китайски служители за геноцид и изтезания срещу практикуващите Фалун Гонг в Китай. (Epoch Times)

John Nania, Epoch Times

Петима високопоставени китайски служители са били обвинени в Испания за геноцид и изтезания на практикуващи Фалун Гонг. Сред тях е бившият лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) и съответно Китай, Джианг Земин (JiangZemin), както и Луо Ган (LuoGan), началник на тайното Управление 610, създадено със специалната задача да води кампанията срещу Фалун Гонг.

Допълнителни детайли бяха обявени в съобщение за пресата от Информационния център на Фалун Дафа (Фалун Гонг), от името на Правната фондация за човешки права (Human Rights Law Foundation / HRLF), оглавяваща юридическото следствие в Испания. Карлос Иглесиас е адвокат от HRLF по случая в Испания.

„Когато някой извършва престъплението геноцид или изтезание, това е престъпление срещу международната общественост като цяло, а не единствено срещу китайските граждани”, каза Иглесиас.

За извършване на престъплението геноцид, обвиняемите ги очаква затвор от до 20 години, като могат да бъдат подведени и под икономическата отговорност да заплатят щетите на жертвите.

Според съобщението за пресата, обвиняемите имат 4 до 6 седмици да отговорят, като впоследствие може да бъдат екстрадирани ако отидат в страна, която има договор за екстрадиране с Испания. Това решение беше взето съгласно принципите на универсалната юрисдикция, позволяваща на местни съдилища да разглеждат дела за геноцид и престъпления срещу човечество, независимо от това къде са извършвани.

Фалун Гонг е традиционна китайска медитационна дисциплина, практикувана от 100 милиона души в Китай преди да бъде забранена от ККП през юли 1999 г. Първоначално тя бива подкрепяна от ККП като подпомагаща здравето и социалната хармония, но после неочаквано е обявена за незаконна и преследвана, до голяма степен дължащо се на решението на Джианг Земин, един от обвиняемите по делото в Испания.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!