Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп нарича импийчмънта продължение на „лова на вещици“, който подхранва народния гняв

Трамп назвал импичмент продолжением «охоты на ведьм», которая разжигает народный гнев

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Автор перевода: Виталий Понтак


Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери във вторник, че новият призив на демократите за втори импийчмънт е част от дългогодишната кампания срещу него, която подхранва гнева сред неговите привърженици.

"Що се отнася до импийчмънта, това е продължение на най-големия “лов на вещици” в историята на политиката", каза Тръмп. - “Просто е абсурдно и напълно нелепо. Този импийчмънт предизвиква голям гняв. Това, което правят, е наистина ужасно."

Демократите в понеделник издадоха резолюция, в която обвиниха Тръмп в "подбуждане към въстание", в която се посочва, че той е вдъхновил хората да щурмуват американската Капитолия на 6 януари. В реч този ден Тръмп призова поддръжниците да отидат до Капитолия, но подчерта, че те трябва да останат мирни.

Пред репортери във вторник президентът повтори призива си за мир, като каза:

"Ние абсолютно не искаме насилие."

Демократите се опитаха да притиснат вицепрезидента Майк Пенс и кабинета да отстранят Тръмп, позовавайки се на 25-ата поправка. Източник каза пред The ​​Epoch Times, че Пенс не подкрепя този ход.

Републиканската камара на представителите в понеделник блокира резолюция,

призоваваща Пенс да се позове на 25-ата поправка.

Председателят на парламента Нанси Пелоси (Калифорния), заяви в неотдавнашно писмо на колегите си, че ако Пенс и повечето членове на кабинета не се позоват на 25-тата поправка, демократите планират нов импийчмънт.

Тръмп каза пред репортери:

"Действията на Нанси Пелоси и Чък Шумер, мисля, представляват сериозна заплаха за страната ни и предизвикват огромен гняв."

"Аз не искам насилие", добави той.Тръмп нарича импийчмънта продължение на „лова на вещици“, който подхранва народния гняв

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Трамп назвал импичмент продолжением «охоты на ведьм», которая разжигает народный гнев (epochtimes.ru)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!