Малинов: Путин не е безразличен към това, което се случва у нас, следи процесите в България

41e6d802a5a422c99737872590509487_big

Обвиненият в шпионаж председател на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, за когото днес се разбра, че е бил пуснат от съда да отиде в Москва, направи първи коментар, след като президентът Владимир Путин го награди с орден. 

„Най-важната ми среща беше с Путин и, за мое щастие, имах възможност да поговоря 5-6 минути с него за България, за „Русофили“, за това, което правим и за неговите оценки… Благодарих му за подкрепата, той благодари за това, което правим, даде определени съвети за това как би следвало да се развият нещата (…) явно внимателно следи процесите у нас, не е безразличен“, каза известният русофил пред bTV.

Той призна, че се е срещнал с изгонения за 10 години от България пенсиониран генерал от разузнаването Леонид Решетников, но подчерта, че са се видели като приятели, каквито са от години.

Със сочения от прокуратурата за основен благодетел на противодържавната дейност – Константин Малофеев, обаче Малинов не се е виждал.

Председателят на движение „Русофили“ подчерта, че ще се върне в България. 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров подаде сигнал до инспектората на ВСС срещу съдия от Спецсъда, който разрешил на Малинов да напусне страната, без да е спазено изискването първо да бъде поискано съгласие от наблюдаващия прокурор. Малинов има забрана да напуска страната, но в случая му било разрешено да го направи заради предварително планирано събитие. 

Той беше награден на церемония в Кремъл по случая Деня на народното единство. Лично Путин му връчи орден „Дружба“ за приноса му в културното сътрудничество, като от прокуратурата се оплакаха, че всичко това е станало без да се иска становище от тях. 

Факти БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни