Партии с касиери в митниците

Дълго време не са правени проверки в определени митници, за да се осигури комфорт на определени контрабандни канали, заяви новият директор на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов пред бТВ, цитиран от "Всеки ден".

Според него каналите са били свързани с хора по високите етажи на властта, но той не пожела да посочи нито едно име.

Всяка партия си е имала касиер, а както беше тройна коалиция, то си е цяла схема, коментира той. До началото на юли страната беше управлявана от коалицията на БСП, ДПС и НДСВ.

Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено, добави генералът.

През 90-те години се работеше много грубо и видимо по схемите в митниците, припомни Танов.

Например, с каргото, ще се насочиш към митницата, където знаеш, че няма да те проверяват. Схемите са доста, не само три-четири или пет - има достатъчно митници в страната и от всяка могат да тръгнат към различни посоки, обясни ген. Танов.

Според него групировки са си поделяли печалбите, без да влизат в конфликти помежду си. Сред споменатите кръгове е и “Монтерей”, обяви Танов, но добави, че не може да посочи конкретните личности, които стоят по върховете им.

Бившият шеф на ГДБОП обясни днес, че не е задължително един човек да работи само по една схема - в различните митници имало различни схеми, съвпадащи с интересите на хората, които ги управляват, т. е. с парите.

Източник/ци: kafene.net

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни