Партии с касиери в митниците

Дълго време не са правени проверки в определени митници, за да се осигури комфорт на определени контрабандни канали, заяви новият директор на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов пред бТВ, цитиран от "Всеки ден".

Според него каналите са били свързани с хора по високите етажи на властта, но той не пожела да посочи нито едно име.

Всяка партия си е имала касиер, а както беше тройна коалиция, то си е цяла схема, коментира той. До началото на юли страната беше управлявана от коалицията на БСП, ДПС и НДСВ.

Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено, добави генералът.

През 90-те години се работеше много грубо и видимо по схемите в митниците, припомни Танов.

Например, с каргото, ще се насочиш към митницата, където знаеш, че няма да те проверяват. Схемите са доста, не само три-четири или пет - има достатъчно митници в страната и от всяка могат да тръгнат към различни посоки, обясни ген. Танов.

Според него групировки са си поделяли печалбите, без да влизат в конфликти помежду си. Сред споменатите кръгове е и “Монтерей”, обяви Танов, но добави, че не може да посочи конкретните личности, които стоят по върховете им.

Бившият шеф на ГДБОП обясни днес, че не е задължително един човек да работи само по една схема - в различните митници имало различни схеми, съвпадащи с интересите на хората, които ги управляват, т. е. с парите.

Източник/ци: kafene.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...