Вили Лилков: ДБ трябваше да застане зад Фандъкова на балотажа, сега 8 десни кметове остават без

Вили Лилков

Вили Лилков

остават без политическа подкрепа

"Беше грешка, че Демократична България не подкрепи Йорданка Фандъкова на балотажа. Сега 8 общински кметове остават без политическа подкрепа от страна на управлението на столицата. ГЕРБ ще разчита на крехко мнозинство. Отговорно беше да се реализира голямо дясно мнозинство в столицата". Това заяви в предаването "Свободна зона" по ТВ Европа проф. Вили Лилков, член на ДСБ. Той коментира, че мястото на десницата е било не в опозицията, а управлението на София. Именно по този начин, по думите му, е имало шанс да се реши например проблемът с ромските гета. 

"Голяма част от проблемите в София бяха дискутирани по време на предизборната кампания. Много от тях бяха обсъждани повърхностно. Големите проблеми на града трябва да се гледат в перспектива, трябва да се изготви новият градоустройствен план, да се анализира – дали от 2003 г., от времето на Стефан Софиянски, целите са постигнати.

За съжаление, много от тях не са реализирани. Например, трябваше да се активизира периферията на столицата и жителите там да живеят по-добре, а не в момента 75% от населението на столицата да живее в контактния град. В градовете в Западна Европа е точно обратното - 75 на сто от хората живеят в периферията", коментира Лилков.  

Той допълни, че инфраструктурата се развива предимно в контактния град, което привлича бизнеса. "75% от инвестициите са концентрирани само в 25% от столицата", констатира Вили Лилков. 

Като друг сериозен проблем той посочи, че около 24% от жилищата в София са необитаеми и по този начин изкуствено се създава жилищна криза. Десният политик предложи чрез данъчни лостове пустеещите апартаменти да се отдават под наем. Лилков допълни, че 6000 жилища се използват за офиси и то основно в центъра на София, което създава проблеми с паркирането и с трафика.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...