Вили Лилков: ДБ трябваше да застане зад Фандъкова на балотажа, сега 8 десни кметове остават без

Вили Лилков

Вили Лилков

остават без политическа подкрепа

"Беше грешка, че Демократична България не подкрепи Йорданка Фандъкова на балотажа. Сега 8 общински кметове остават без политическа подкрепа от страна на управлението на столицата. ГЕРБ ще разчита на крехко мнозинство. Отговорно беше да се реализира голямо дясно мнозинство в столицата". Това заяви в предаването "Свободна зона" по ТВ Европа проф. Вили Лилков, член на ДСБ. Той коментира, че мястото на десницата е било не в опозицията, а управлението на София. Именно по този начин, по думите му, е имало шанс да се реши например проблемът с ромските гета. 

"Голяма част от проблемите в София бяха дискутирани по време на предизборната кампания. Много от тях бяха обсъждани повърхностно. Големите проблеми на града трябва да се гледат в перспектива, трябва да се изготви новият градоустройствен план, да се анализира – дали от 2003 г., от времето на Стефан Софиянски, целите са постигнати.

За съжаление, много от тях не са реализирани. Например, трябваше да се активизира периферията на столицата и жителите там да живеят по-добре, а не в момента 75% от населението на столицата да живее в контактния град. В градовете в Западна Европа е точно обратното - 75 на сто от хората живеят в периферията", коментира Лилков.  

Той допълни, че инфраструктурата се развива предимно в контактния град, което привлича бизнеса. "75% от инвестициите са концентрирани само в 25% от столицата", констатира Вили Лилков. 

Като друг сериозен проблем той посочи, че около 24% от жилищата в София са необитаеми и по този начин изкуствено се създава жилищна криза. Десният политик предложи чрез данъчни лостове пустеещите апартаменти да се отдават под наем. Лилков допълни, че 6000 жилища се използват за офиси и то основно в центъра на София, което създава проблеми с паркирането и с трафика.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни