Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вицепрезидент на анти-комунистическа организация нападнат в Ню Йорк

Танг Бочиао, вицепрезидент и говорител на Преходното китайско правителство, беше нападна в кариоки бар в Ню Йорк. (Epoch Times)

Tracy Zhu and Cindy Drukier, Epoch Times

Вицепрезидентът и говорител на Преходното китайско правителство (ChinaInterimGovernment, CIG) беше нападнат във Флашинг, Ню Йорк - място, което се превръща в  средище на атаки срещу критици на Китайската комунистическа партия (ККП).

Танг Бочиао (Tang Boqiao), жител на Флашинг, каза, че е бил нападнат от група мъже (около четирима), в бара Hollywood Karaoke Center, на бул. College Point. Първият нападател, 45-50 годишен китаец със северен китайски акцент, ударил Танг в окото. Вторият, на подобна възраст китаец, го ударил в носа и хвърлил срещу него бирена бутилка. Танг каза, че според него там са били поне още двама съучастника. Полицията пристигнала на мястото на събитието, но никой от заподозрените не бил задържан.

След това Танг бил откаран в болница с линейка и третиран за своите травми. По пътя за болницата той каза, че е забелязал кола с кремав цвят да следва линейката до болницата. Той се обадил отново в полицията, от където са се съгласили да разследват въпроса с подозрителната кола.

Танг не е бил ограбен, нито е провокирал нападателите по какъвто и да е начин. „Нямам представа какво искаха”, каза Танг за нападателите, добавяйки, че все още се опасява за своята сигурност.

Танг Бочиао е активен и известен член от Преходното китайско правителство. То беше учредено на 1-и януари 2008 г, и е съставено от хора, живеещи вътре и извън Китай, и споделящи общите цели да защитават човешките права и да дезинтегрират настоящия

китайски комунистически режим, заради неговият авторитаризъм и тирания.

„Нашето преходно правителство направи много неща напоследък, от разширяване на нашата организация, до разкриване на истината около няколко неотдавнашни злоупотреби с човешките права от страна на ККП, включително последното избиване на уйгурите в провинция Шинджиянг (Xinjiang)”, каза президентът на Преходното правителство, г-н У Фан (Wu Fan).

Самият Танг отбеляза: „Това нападение напомня за атаките срещу Фалун Гонг практици също тук, във Флашинг”.

Той има предвид инцидентите от май 2008 г, когато практикуващи Фалун Гонг - доброволци в центъра за Отказване от ККП - бяха нападани от организирани банди, чийто размери достигаха 600 души. Генералният консул в Ню Йорк тогава призна в записан телефонен разговор, че ККП е насърчавала атаките.

Относно последната атака, У и Танг казаха, че според тях нападателите най-вероятно са работили отново по нареждане на китайския комунистически режим.

Но Танг заяви, че независимо от окървавения му нос и подути очи, той ще не ще позволи на тези заплахи да повлияят на действията му.

Танг е съобщил за този инцидент на ФБР, като е поискал да се разследват и други престъпления на ККП в чужбина. У добави, че Преходното китайско правителство не ще позволи на ККП да разрушава демокрацията и свободата в Съединените щати.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!