Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш вътрешен министър бесен: COVID стана бизнес, във време на ужас хунтата създава милионери

COVID пандемията се превърна в бизнес. Във време на ужас хунтата на ГЕРБ създава милионери, като вносът на маски, дезинфектанти и потенциалната ваксина са в ръцете на фирмите около Баце. Изводът на Narod.bgсе потвърждава и от бившия вътрешен министър Румен Петков.

По време на пресконференция напусналият със скандал БСП политик не скри, че рисковете от създаването на милионери и корупция по време на пандемията са огромни.

„Тревогата с предстоящата ваксинация е много голяма”, посочи Петков и коментира поръчката на ваксини от Европейската комисия. „Ние трябва да кажем колко ваксини искаме, а не ЕК да отпуска”, подчерта той.

Само преди дни премиерът от СИК Бойко Борисов се похвали, че всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19.

За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС.

„Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й“, посочи лидерът на хунтата.

Министерският съвет одобри също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер до 14 000 000 лева. Те са предназначени за купуването на още 17 280 флакона ремдесивир. Към момента са налични около 2000 флакона.

Когато, обаче, властта ще обяви коя е фирмата-вносител на лекарството и кой ще достави ваксината?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!