Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън като ББ иска да промени конституцията заради "езика на омразата" и свободата на словото – пречат за пропагандата на либерално-комунистическите ценности

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

/Поглед.инфо/ Ричард Стенгел, човекът в преходния екип на Джо Байдън, който отговаря за държавните медии, заяви, че защитата на "омразната реч" може да провокира насилие.

Според него, това е "грешка в дизайна" на конституцията на Съединените щати и трябва да бъде поправена чрез нови правила.

Стенгел, който е бивш автор на MSNBC, е лидер на преходния екип за американската агенция за глобалните медии, която включва такива имена като Гласът на Америка, Радио Свободна Европа, Радио Свобода и Близкоизточната предавателна мрежа.

Той най-вероятно ще води агенцията, ако демократът Джо Байдън стане президент през януари.

Иронично, но това означава, че външнополитическата пропаганда на Вашингтон, която традиционно разпространява основните принципи на Америка, може да се разглежда от човек, който иска да ограничава един от най-фундаменталните сред тях - свободата на словото.

"Не всяка реч е равна", написа миналата година в статия за Уошингтън Пост Стенгъл.

"И когато истината не може да измести лъжите, трябва да добавим нови опазващи стени", заяви той.

"Напълно съм за защитата на мислите, които мразим, но не и на речта, която предизвиква омраза", категоричен е демократът.

Стенгел даде пример с "начетени арабски дипломати", които били задали въпроса, защо конституционните права биха позволили на американски гражданин да изгори Корана.

"Това е честен въпрос", казва той.

"Да, Първата поправка защитава мислите, които изразяваме, но тя не трябва да защитава езика на омразата, който може да причини насилие от една група срещу друга, в една епоха, в която всеки има мегафон", заяви Стенгел.

Друг пример, който Стенгел даде, беше предполагаемата, но недоказана руска намеса на американските президентски избори от 2016 година, когато Доналд Тръмп спечели.

"Нашата най-първа и важна свобода защитава лоши действащи лица, които се крият зад тази свобода, за да отслабват обществото", написа Стенгел.

"Руските агенти приеха фалшиви идентичности, промотираха фалшиви наративи и разпространяваха лъжи по Туитър и Фейсбук", заяви той.

"И всичко това стана със защитата на Първата поправка", добави човекът на Джо Байдън.

Стенгел добави, че е време да се обмислят закони за езика на омразата, като тези, които са въведени в други страни, за да ограничават насърчаването на расово или религиозно напрежение след Втората световна война.

Той се аргументира, че хората, които са отговорни за масовите стрелби в някои училища, а именно, Дилън Руф и Омар Матийн, са били консуматори на език на омразата.

Според него, този език е създал климат, който е направил техните престъпления по-вероятни.

Стенгел, който е бивш редактор на списание Тайм, е бил подсекретар на Държавния департамент на Съединените американски щати за публична дипломация и обществени дела при администрацията на Барак Обама и Джо Байдън.

Той нарича ролята си в Държавния департамент по това време, като "главен пропагандист".

"Не съм срещу пропагандата", казва Стенгел пред Съвета за външни отношения през 2018 година.

"Всяка страна я прави и го правят на собственото си население", твърди той.

"И това не значи задължително, че е нещо лошо", добавя Стенгел.

Това, че демократическият кандидат-президент Джо Байдън избира медиен шеф, който призовава за рестрикции върху свободата на словото, не е изненадата за авторката във Фокс Нюз, Лиза Буте.

Тя пише:

"Разбира се, че той смята така."

Друг коментатор в Туитър се засяга за предложенията за ограничение на свободата на словото от Стенгел, които според него са базирани само на желанието за насилие на обидената страната.

"Те са сто процента насърчаващи диференцияцията на речта на базтаа на децибелите на оплакващите се", пише той.

Превод: СМ

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.inf

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!