Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Баце се крие в хотела на Мирослав Севлиевски в Ахелой (СНИМКИ)

Бойко Борисов е намерил нова „явочна квартира”, в която да се крие от народната любов на протестираща България, разкри отлично информиран източник на Narod.bg.

Мирослав Севлиевски и Бойко се познават от двайсет години

При безцелните разходки с джипа на изток премиерът от СИК се крие в луксозния хотел „Марина кейп” на бившия министър на енергетиката в правителството на Симеон Сакскобургготски – Мирослав Севлиевски.

През последните месеци баровското вилно селище край Ахелой няколко пъти е приютявало криещия се от народа министър-председател, не скри читателят на Narod.bg.

Връзката между Баце и „жълтото юпи” Мирослав Севлиевски, който с група царисти се отцепи от НДСВ, за да създаде партия „Новото време”, е скрепена още покрай идването на „новия месия” Симеон II, който щеше да „оправи” България за 700 дни, а в крайна сметка оправи само имотите си.

По онова време Бойко Борисов бе охрана на царя, оттогава се познава с всички важни в НДСВ, сред които и Миро Севлиевски, обясни източникът на Narod.bg.

През лятото на 2018-а стана ясно, че няколко имота на създаденото от царските юпита дружество „Интеркапитал прорпърти дивелопмънт” (ИКПД) са обявени за продажба от двама частни съдебни изпълнители.

Предлагат се три апартамента и няколко търговски обекта във вилното селище „Марина кейп” в Ахелой, който беше основният актив на дружеството със специална инвестиционна цел, макар след години на трудности в обслужването на задълженията му сега имотите да са пръснати в различни свързани дружества. Общата начална цена на имотите е близо 850 хил. лв., припомни „Капитал”.

Част от търговете са по искане на Инвестбанк, която е довереник на кредиторите по емисиите облигации на ИКПД, по която миналото лято компанията спря да плаща задълженията си.

Банката изпълнява същите функции и спрямо още няколко свързани дружества, използвани през годините с цел да остане основната емисия над водата, така че не е ясно по кое точно задължение е обявеното пристъпване към изпълнение.

Претенции има и към някои от тези свързани лица, както и към акционери, които са солидарни длъжници по емисията. Сред тях е и бившият министър на енергетиката в правителството на Симеон Сакскобурготски Мирослав Севлиевски.

Имотите

Частен съдебен изпълнител Делян Николов продава три апартамента във ваканционното селище, всеки от тях с площ между 66 и 86 кв.м. Общата им цена е малко под 218 хил. лв. Това е петият пореден опит да се намерят купувачи.

В съобщението не се посочва кой е взискателят, а от кантората на съдебния изпълнител не бяха открити за допълнителна информация.

Върху два от апартаментите има вписана възбрана в полза на неназования взискател, а върху третия има договорна ипотека в полза на „Фючърс кепитал“. Компанията е свързана с основателите на ИКПД и преди време изкупи дълговете на компанията към Пиреос банк чрез договор за цесия (и след междинна сделка, в която участваше друго свързано дружество – „Марина кейп пропъртис”, дъщерно на „Интеркапитал”, чрез което се управляват имотите в курорта).

По това време собственици на „Фючърс кепитал” са NVM Trading на Николай Майстер и „Инвест фонд мениджмънт”, на който Мирослав Севлиевски е изпълнителен директор.

А финансирането за цесията идва от емисия облигации, записана почти изцяло от фондовете на пенсионна компания „Бъдеще”, която е близка до застрахователя по облигациите на ИКПД „Евроинс”.

Друг частен съдебен изпълнител – Станимира Николова, предлага за продан седем самостоятелни обекта на друг адрес в „Марина кейп”. Те включват магазини, заведения и офис и са с обща начална цена от 631 хил. лв. с ДДС.

Върху имотите има договорна ипотека и възбрана в полза на взискателя Инвестбанк. Като собственик на имота се води свързаното с „Интеркапитал” – „Ахелой имо”, а като длъжници са посочени Мирослав Севлиевски, „Титан България” и Наталия Амзина. Севлиевски не беше открит на мобилния телефон за повече информация.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!