Под каскета малко знания или малко истина? Гешев пренаписа историята: България била първата независима държава в ЕС

.

Главният прокурор Иван Гешев пренаписа историята. Направи го само с помощта на един поздравителен туит в своя профил в социалната мрежа. Обвинител №1 успя да задраска освободителните борби на редица народи на балканите и Европа. Как? Заяви, че България е първата национална държава в ЕС.

"На 22 септември 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старата българска столица Велико Търново, княз Фердинанд обявява независимостта на България - първата национална държава в ЕС. Честит празник, българи!", написа Гешев. 

Поздравът на главния прокурор обаче не остана незабелязан. Радарите на потребителите бяха незабавно задействани, а грешката и непознаването на историческите факти, въпреки богатата библиотека в офиса му, бяха уловени още във въздуха. 

Къде "бърка" Гешев? 

България не е първата национална държава в Европейския съюз. За справка - съседна Гърция получава статута си на независима държава през 1830 г. Независимостта на Румъния пък е обявена на 9 май 1877 г.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...