Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Връзката между Бойко и Слави е ВИС, милиони текат в джобовете им и до днес

Връзката между сикаджията Бойко Борисов и шоуменът с престъпен нрав Слави Трифонов минава през трибуквената мутренска организация ВИС.

Това се твърди в сигнал до Narod.bg, подписан от „икономист, запознат с далаверите в държавата”. Даваме гласност на писмото, защото от него научихме детайли, които досега не са известни на масовия читател.

Според имейла на нашия читател, Бойко Борисов и Слави Трифонов са като скачени съдове, поне що се отнася до бизнеса.

Връзката им минава през редица фирми на страховит бос от ВИС, който в момента живее зад граница.

В основата на редица общи бизнес начинания на Слави и Бойко стои стои дружеството „Новита Холдинг Груп“. Офисът й е в т.нар. колумбийско посолство на столичния бул. „Пушкин“ 84. На същия адрес е и кооперацията, в която живееше тарторът на ВИС, преди да духне от България, пише още в мейла до Narod.bg.

Холдингът е една от ключовите брънки, през които ВИП гангстерът превъртал милионите, изкарани от търговия с кокаин.

Дружеството е собственик на десетки барове и дискотеки по морето. Повечето от тях бяха прилапани след екзекуцията на Георги Илиев.

Доскоро „Новита Холдинг Груп“ въртеше и строителен бизнес. По време на тройната коалиция фирмата спечели милиони левове от обществени поръчки след доста странни конкурси.

Далаверата обаче продължила и при трите правителства на Бойко Борисов, който, макар и от вражеската СИК, охотно съдействал за прокарването на далавери за стотици милиони, пръст в които имал и Слави Трифонов, твърди още икономистът в писмото си до Narod.bg.

Бизнесът не се ограничава само до строителство – в каталога на дружеството фигурира още транспорт, производство на мебели и хранителни продукти, търговия, услуги в социалната сфера и т.н.

Прелюбопитен е и друг факт – един от най-близките приятели на биг боса от ВИС е… телевизионния водещ и продуцент Слави Трифонов.

Месеци преди изборите за 41-то Народно събрание „Шоуто на Слави” по Би Ти Ви пък често бе използвано от премиера Бойко Борисов и ПП ГЕРБ за предизборна кампания.

Освен честите гостувания на Бойко Борисов, в две от излъчванията той беше водещ на предаването. Малко преди спечелването на изборите, отношенията между Слави Трифонов и Бойко Борисов бяха развалени и „Шоуто на Слави“ започна ежедневна война срещу Бойко Борисов и партия ГЕРБ.

В телевизионно интервю пред журналиста Сашо Диков Борисов заяви, че Слави Трифонов е поискал участие при избирането на министри и право на строеж в зелени площи. Нещо, което е правено и в миналото, но с процент за българския Кръстник Бойко Борисов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!