Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fox News: Интервю на китайски вирусолог за COVID-19 не се хареса на Facebook и Twitter – COVID-19 не е естествен вирус - създаден е в лаборатория в китайския град Ухан. Китайското правителство умишлено го пусна в света." 

/Поглед.инфо/ Китайският вирусолог Ян Лимен, която публикува своите трудове в най-престижните научни издания в света, каза пред Fox News, че новият коронавирус е създаден в лаборатория в Ухан и умишлено се разпространява. За броени часове интервюто натрупа повече от милион гледания, но ръководството на социалните мрежи реши да скрие това видео от обществеността, съобщава Fox News. Според телевизионния водещ Такър Карлсън Twitter, Facebook и Instagram цензурират в интерес на американските демократи и китайското правителство, забравяйки за предимствата на плурализма на мненията.

COVID-19 не е естествен вирус - създаден е в лаборатория в китайския град Ухан. Китайското правителство умишлено го пусна в света." Така казва тя. Вярно ли е? Няма начин да проверим това, но знаем, че д-р Ян Лимен не е шарлатанка, а автор на рецензирани трудове за предаването на коронавируса, публикувани в списанията Nature и The Lancet. Това са две от най-уважаваните издания в целия научен свят.

Нейната работа върху произхода на COVID-19, публикувана онлайн, не е неоснователна. В тази работа тя подкрепя твърденията си с конкретни доказателства. Тя посочва така наречените рестрикционни сайтове, често използвани в генното инженерство, които позволяват на учените да вмъкват нуклеотидни последователности от други вируси - и да създават това, което тя нарече снощи "биологично оръжие на Франкенщайн“. Тя пише, че лично знае, че китайските въоръжени сили имат шаблон за вируси със сайтове за рестрикции само за тази цел.

Отново не можем да проверим това. Но е ясно, че д-р Ян Лимен е сериозен човек. И тя прави много сериозно изявление. И така, в рамките на часове след интервюто ни вчера, това видео е гледано от 1,3 милиона души във Facebook. Как може иначе? Пандемията на коронавируса засегна живота на всеки американец. Хората искат да знаят откъде е дошъл този вирус и те могат да бъдат разбрани.

Но Facebook както и преди, не иска да знаете това. Затова скриха видеото. Предполага се в интерес на китайското правителство. Управлението на Facebook затрудни потребителите да разгледат фрагмент от нашата програма. А тези, които намериха видеото, трябваше да се справят с предупреждението, че в интервюто, цитирам, „се повтаря информация за COVID-19, която независимите експерти наричат невярна“. Instagram, който също е собственост на Facebook, направи същото. А Twitter напълно блокира акаунта на д-р Ян, без да посочва причина.

IT компаниите не обясниха откъде знаят повече за разпространението на болестта, отколкото вирусолог с две научни степени като Ян Лимен. Вместо това Facebook и Instagram са прикачили линкове към три така наречени „проверки на фактите“, за които уж доказват, че Ян лъже.

Но ако следвате тези линкове, ще забележите нещо странно. Всички тези „проверки на фактите“ са били публикувани преди много месеци: през януари, февруари и март. И нямат нищо общо с казаното от Ян Лимен в нашата програма. Всъщност, когато всичко това беше написано, никой не знаеше коя е тя.

В една от „проверките на фактите“ се критикува съвсем друго твърдение - че вирусът е патентован и ваксината е готова. Какво общо има това с интервюто ни вчера? Никой няма да ни отговори.

Внимателният зрител ще забележи, че в действителност, по време на тази пандемия, експертите често са се заблуждавали. Някога препоръчаха да не носим маски, но сега казват, че трябва да ги носим. И така нататък. Много пъти са сменяли предписанията си. Повечето от тях не са лоши хора, повечето от тях правят всичко възможно. Но те са хора и следователно са склонни да грешат. И правят грешки.

Преди това беше интуитивно ясно за нас: за да преодолеем този вечен проблем, трябва да включим в дискусията по-знаещи хора. Така се взимат мъдри решения, така се стига до истината. Плурализъм на мненията. Но Facebook не вярва в това, той вярва в цензурата.

Цензурата не ни прави по-мъдри, не ни прави по-осъзнати. Ако беше така, сега щяхме да говорим на руски. Светът ще бъде управляван от Съветския съюз. Това щеше да работи. Вместо това Съветският съюз загина. Той рухна под тежестта на собствените си абсурди, които бяха покрити от цензурата. И това е основният урок на всички диктаторски режими: всичко, което се гради върху лъжи, с времето се руши. За съжаление, диктаторите никога не гледат на ситуацията по този начин. Властта е важна за диктаторите и всичко, което пречи на тяхната власт, трябва да бъде потиснато.

Вижте как главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обясни през април, че всичко, което оспорва партийната линия на коронавируса, веднага ще бъде подложено на цензура.

МАРК ЗУКЪРБЪРГ, главен изпълнителен директор на Facebook: Ако някой разпространява нещо, което представлява непосредствена физическа заплаха за хората, ние го премахваме. Ние от Facebook не допускаме това. Има и други видове дезинформация, които може да не създават непосредствена физическа заплаха, но все пак това не е нещото, което бихме искали да разпространяваме чрез нашата система ...

Разпространението на „дезинформация“ през нашата система не трябва да бъде позволено, обяви Зукърбърг. Човек може да зададе въпрос: какво точно е „дезинформация“, как се определя? На практика за Facebook „дезинформация“ е всичко, което навежда на мисълта за некомпетентността на нашето здравеопазване и политиците-демократи. А също и всичко, което смущава съюзниците на IT индустрията в китайското комунистическо правителство. Този вид информация е „дезинформация“ и трябва да бъде цензурирана. Не във ваша полза, няма да ви помогне по никакъв начин, а в тяхна полза. За укрепване на тяхната власт.

Превод: М.Желязкова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!