Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов, къде са милиони лв. за културата от хазарта от 2014 г. до днес: Кристина Петкова

Бойко с бандитско-комунистическа откровеност: НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ (вижте есенцията на мутро-комунистическата философия)

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Юристът Кристина Петкова се зарови в липсващите вече 6 години отчисления за културата от хазарта – само за 2019 г., предвид оборота на лотарията и тотото, те следва да бъдат поне 60 млн.лв. Но липсват. „Изпарили” са се от 2014 г. насам, т.е. става въпрос за стотици милиони лева, а правителството предлага тази безценна помощ за културата изобщо да отпадне от закона за хазарта ! Важно е да се знае в деня на теглене на 5 000 000 000 лв. нов държавен дълг от кабинета Борисов 2 – общо 8 млрд.т.г. и на фона на липсващото подпомагане за хората със свободни професии в корона кризата, обещано още преди половин година, на старта на извънредното положение. Ето и нейното разследване:

„Какъв е пътят на парите от хазарт?
Държавната комисия по хазарт събира таксите и вноските по Закона за хазарта, след което ги превежда на Министерството на младежта и спорта, което има прилично разписана целева програма за разходване. Други 10% от сумата превеждат на министерство на културата за Национален Фонд Култура. Както знаете, от министерството на културата казаха, че пари не са им превеждани, съответно не са и разходвани. Финансовото министерство пък отговори, че нямали информация за приходите налична и следвало Държавната комисия по хазарт да отговори.
За три мандата стана ясно, че празните приказки са истинската (и единствена) сила на Борисов, но нека видим дали на прощаване няма да прояви малко смелост и решителност или ще продължи единствено да изпълнява поръчките от Сараите.

Предизвиквам г-н Boyko Borissov да отговори публично: КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ХАЗАРТ?
Получих официален писмен отговор от Министерство на културата във връзка с подадените от мен заявления за достъп до обществена информация, свързани с разходването на парите от хазарт.
Попитах културното министерство как са разходвани 10-те процента приходи от хазарт предвидена субсидия за Национален фонд Култура, чийто принципал е министърът на културата.
От отговора става ясно, че не биха могли да предоставят търсената от мен информация за годините от 2014 до настоящата включително, тъй като оказва се не са получавали субсидия!
Интересно е, че от стенограма на заседание на от 17.06.2020 г. се вижда, че са предвидили с § 63 от Законопроекта да отпадане § 32 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за хазарта, който предвиждаше в бюджета на Министерството на културата ежегодно да се превежда целева субсидия за Национален фонд Култура в размер на 10 на сто от внесената през предходната година държавна такса по чл. 30, ал. 3 и променливата част от ал. 4.
Още по-интересни са думите на Вежди Рашидов, шеф на комисията по култура и медии на НС, който заключава: „Обсъждайки в Комисията по култура този закон за 10-те процента за култура, стигнахме до извода, че пет години това не проработи, незнайно защо – аз не мога да отговоря, но решихме в Комисията по култура да отпадне засега“.
Изводът е, че години наред законът не е бил изпълняван, а немалки суми са изчезвали вместо да отидат за финансиране и подпомагане на културата и училищното дело!
#ДОКОГА обществените пари ще потъват в нечий джоб напълно безотчетно? #ДОКОГА министърът на младежта и спорта Кралев ще мълчи по темата?
Време е за промяна.
#Оставка
В края на миналата седмица получих отговор от министерство на младежта и спорта по заявлението за достъп до обществена информация, което подадох през месец юли.
Сетне очаквам отговор от Държавната комисия по хазарт, откъдето тръгва целият процес по разпределяне на приходите, поради което съвсем скоро ще стане ясно дали изобщо всички суми са отивали по предназначение или Vladi е заделял за шефа си.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!