ГЕРБ с нова опорка: Оставката на Борисов може да спре парите на целия ЕС! – Бойко държал парите на ЕС... в чекмедженцата? Преди Него ЕС немАл пари!

Ако редовното правителството на Бойко Борисов падне и президентът назначи служебен кабинет, това може да застраши приемането на големия пакет за възстановяване на икономиките на ЕС в размер на 29 млрд. евро. Тази опорна точка бе съобщена от Андрей Ковачев, представител на ГЕРБ в Европейския парламент, в телевизионно интервю.

„От общата сума от 29 млрд. евро, одобрена от Еврокомисията за нашата страна (разбирайте комуниста Буда(пеща) и ГЕРБКП), 24.7 млрд. са безвъзмездна помощ, а 4 млрд. евро са дългосрочни заеми. Ако в България се състави служебен кабинет, страната ни ще осуети и ще отложи решението на целия ЕС“, обясни Ковачев пред Bulgaria ON AIR. (Защото нЕма ли го Боко-чекмеджето всичко замира в ЕС?)

„Тревогите“ на евродепутата от управляващата партия всъщност са съвсем други и силно преувеличени. Окончателното приемане на въпросния колосален антикризисен пакет ще е трудно и може да се забави, но заради разногласия между Еврокомисията и Европарламента, а не заради политическата криза в България. Самият Ковачев призна, че евродепутатите не одобряват орязването на парите за отбрана, за външни граници, по програмата „Еразъм“ и др. разходи в новия 7-годишен бюджет на ЕС, които Европейският съвет и ЕК лансираха след трудни дебати.
България трябва да представи подробен план за използването на безмъзмездните средства за възстановяване (различен от Шъ ги прибераА у чикмеджетата) до март-април догодина, обясни още евродепутатът.

И добави, че протестите и блокадите били много вредни, защото пречели на правителството да подготви машинациите машинното гласуване и да организира добре редовната изборна победа

за народни представители идната пролет. трябвало да се проведат през пролетта догодина.

Пред същата телевизия пък критика към правителството изрази евродепутатът от групата на социалистите Петър Витанов.

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви той. „Новите мерки са опаковани като средства за борба с корона-вируса. Те обаче са изцяло предизборни и няма да донесат необходимия ефект, както стана с първия пакет“, заяви евродепутатът в предаването „Брюксел 1“ . Според него мерките се правят „на чекмедже парче“ и остава неясно какви резултати трябва да се очакват.

„Дотук 500 млн. бяха предвидени за малки и средни чекмеджета предприятия през Българската банка за развитие, от тях към момента са скътани едва 9 млн. лева. Има 30 000 заявления от компании (за суми до 10 000 лв.), обработени са едва 3000, одобрените са само 1000. С този административен капацитет и 5 години няма да ни стигнат, за да се дадат средствата, които са необходими сега и веднага.

По мярката „60/40“ беше отпуснат 1 млрд., в момента сме на 180 млн. и за част от секторите тази мярка е абсолютно неприложима“, каза Витанов. Той определи като „подаяние“ сумата от 150 лв., която се предвижда българските пенсионери да получат в следващите три месеца.
„Пенсионерите са може би най-ощетената прослойка на българското общество през последните години, но по отношение на корона-вируса, техните пенсии не намаляха. По-уязвени в случая са хората от частния сектор, които загубиха 40-50% от своите доходи. За мен това е опит да се печели време и гласоподаватели. Българските пенсионери заслужават много повече. Отдавна трябваше да има преизчисление на пенсиите, за да станат адекватни на средата, в която живеем“, категоричен е евродепутатът.

Според него намаляването на данъка за виното и бирата е поредната нерелевантна мярка, която ще доведе до съмнителен резултат. „Може би това би помогнало на туроператорите в някаква степен, но моето разбиране е, че когато намаляваме данъците, трябва да намалим общата цена, за да повишим потреблението. Сега може би един бранш ще бъде подпомогнат, но общата цена няма да се намали“, каза той и припомни, че много от европейските държави използваха огромен ресурс, до 30% от брутния си вътрешен продукт, за да подкрепят своите икономики още в началото на кризата, докато България отпусна по-малко от 2%.
Мигнюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...