Главният прокурор Гешев е отпразнувал юбилея на депутата-олигарх Пеевски в хотел "Ястребец"

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

На 27 юли 2020 година депутатът-олигарх на ДПС Делян Пеевски навърши 40 години. Събитието се е провело в луксозния хотел "Ястребец" (в зимния курорт Боровец), собственост на приближения до рожденика бизнесмен Ангел Палийски. Голямата чест и признание да отпразнува юбилея на "най-големия дарител и филантроп" в България, медиен магнат, олигарх и политик е имал и главният прокурор на републиката Иван Гешев, който е бил гост на пиршеството. Това научи LIBERTA.BG от свои оперативни източници. 

В този ден в София протичат поредните протести за оставките на премиера Бойко Борисов от ГЕРБ и неговото трето правителство, и на главния прокурор Иван Гешев. Улиците на европейската столица са заляти с плакати-честитки за Делян Пеевски, като най-масовата демонстрация е пред държавната Българска банка за развитие (ББР), която е най-големият спомоществовател за бизнесите на депутата от ДПС Пеевски и свързани с него фирми.

Луксозният хотел "Ястребец", който е с една от най-високите оценки в Booking.com и с едни от най-високите цени в Боровец, е официално собственост на Ангел Палийски.


Ангел Палийски

Кой е Ангел Палийски?

Дълги години Ангел Палийски е известен предимно от спортните новини като директор на "Ботев" - Пловдив, пише "Капитал". Това е така до есента на 2018 година, когато купува ваканционния комплекс от затворен тип "Слънчев ден", който се намира на територията на морския курорт "Св. св. Константин и Елена". Цялата операция по сделката става с подкрепата на държавната ББР, която вече има експозиция към морския курорт от порядъка на 80-100 млн. лв. През дружеството, с което се купува бившият почивен дом на ЦК на БКП - "Амадеус - Ей Си Джи", Палийски и неговите двама съдружници са управлявали ресторанти, включително в Слънчев бряг. Месеци преди сделката за Слънчев ден, дружеството купувач печели концесията на плажа на курорта, сочат от "Капитал.

Малко след сделката за морския курорт Палийски прави втора и индиректно придобива имотен проект в столичния квартал "Изток", оценяван на поне 8 млн. лв. Операцията затвърди донякъде неформалните твърдения, че възходът на Палийски става с помощта на брокерството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Проектът в "Изток" също е финансиран от ББР, а строителната компания продавач - "Ултрастрой", често е била подизпълнител на свързвани с Пеевски строителни дружества, например при ремонта на Централна гара. Компанията е работила и по ремонт на цехове на компанията за цигарени филтри "Юрий Гагарин", също свързвана с Пеевски.

От морето към планината

През пролетта на 2019 година "АнгелЛът на Пеевски" става горд собственик и на луксозния хотел "Ястребец" в зимния български курорт "Боровец". Това се случва само месеци, след като той влиза във владение на морския курорт "Слънчев ден" с подкрепата на държавната Българска банка за развитие. Дългогодишният шеф на футболния клуб "Ботев" - Пловдив Ангел Палийски беше посочен от варненски политици като човека, през когото Делян Пеевски ще придобие от Георги Гергов морския курорт. Операцията по изкупуването на "златната" дупка във Варна с пари от бюджета съвпадна с излизането на политика от БСП от "Слънчев ден" и влизането на новия "сериен" хотелиер. И така, с държавна подкрепа и в сянката на Пеевски, пловдивските бизнесмени Гергов и Палисйки си прехвърлят имущества. Според  Търговския регистър  Георги Гергов е продал на фирма "Амадеус - Ей Си Джи" своите 100% в "Съни тур", което е мажоритарен акционер в курортното дружество. Това е станало на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи прославутата "Дупка" за баснословните 43 млн. лв. от Гергов. Дупката е 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи, пише "Трафик нюз".

Цената на сделката за "Ястребец" не е видима, тъй като се купува дружество, а не имот. Хотелът е в актива на компанията "Хастингс", която до 22 март е била собственост на "Милтех" - на Георги Крумов, познат като управляващ фонда Equest, а в момента притежаващ "Електрон прогрес" и дял в компанията за бързи заеми "Кеш кредит", изясняват от "Капитал". 
Покупката става през "Палас хотел" с краен собственик Ангел Палийски, показва Търговският регистър. Дружеството е базирано в наскоро закупения хотел "Палас", част от Слънчев ден, и е регистрирано буквално преди покупката, в началото на март. Засега от вписванията не се вижда да е ползван кредит от банка, така че произходът на средствата за покупката е неясен. Палийски каза пред "Капитал", че не счита за редно да коментира бизнеса си пред медиите.

Иван Гешев като "инструмент в ръцете на Господ" - от битовата престъпност по селата, до хотел "Ястребец" на рожден ден на своя бог

Любопитно е дали главният прокурор Иван Гешев ще отрече, или ще потвърди присъствието си на 40-ия рожден ден на депутата-олигарх Делян Пеевски и до колко то кореспондира с "увертюрите" му по села и паланки, където се снима с изнасилена баба, за да прокламира "борбата с битовата престъпност". 

Всъщност, няма лошо магистрати да ходят на рождените дни на политици, но ако е известно, че те са приятели от ученически, студентски или казармени години, а не в качеството на заемания от тях висок държавен пост, особено когато единият като прокурор (Гешев) е наблюдаващ по делото КТБ, а другият е ДП в папките на делото, чиито инициали са невидими за държавното обвинение.

Смущаващо е, обаче, когато вместо да разследва как и защо с държавна помощ се придобиват курортни селища, хотели и "дупки", главният обвинител на една държава вдига наздравици с тези, които трябва да са обект на неговата работа.
И не на последно място - не без основание вече 23-и ден българските граждани искат оставките на главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов, като демонстрациите са със световно медийно покритие и са подкрепени от президента на Република България Румен Радев, Европейската комисия, Посолството на САЩ в България и други чуждестранни мисии в София.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://liberta.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...