Радев: Със записите стана ясно кой е поръчителят на очернящата кампания срещу мен

Разговорът ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор.
Това коментира президента Румен Радев по повод поредната порция скандални записи с премиерския глас. Държавният глава излиза с първия си коментар за разговора с мъж, за когото се предполага, че е именно премиера Борисов и мъж на име “Томислав” – вероятно вицепремиерът Дончев. В телефонния разговор между двете лица се адресира президента Радев, като по негов адрес се използват нецензурни думи.

Радев коментира и днешното решение на Конституционния съд, според което държавния глава не може да бъде разследван и срещу нещо не могат да бъдат използвани СРС-та.

“Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват, особено когато са ясни и еднозначни. Всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да носи своята отговорност“, заяви Радев.

Президентът коментира и твърденията, че управляващите търсят диалог с институцията на държавния глава. Според него това не кореспондира с истината – “едно се говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания”.

По отношение на протестите държавният глава заяви, че България преживява исторически дни.

„Винаги съм призовавал за спазване на законите, но когато самият министър председател системно гази законите и Конституцията какво очаквате от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят и искат да си върнат държавата“, коментира Радев.

„Всяко упорство на кабинета и главния прокурор само ескалира кризата. Неслучайно призовах отдавна и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход от тази ситуация. Тези протести отварят пътя към бъдещето на България“, заяви Радев.

Президентът каза още, че е готов със служебно правителство, ако се стигне до оставка на кабинета.

„Служебното правителство е ясен конституционен инструмент. Дали съм готов – да, готов съм. Моята професия ме е научила да бъда готов“, заяви Радев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...