Властта спира АЕЦ „Козлодуй” срещу 57 милиона... за ЧЕКМЕДЖЕТАТА?

Премиерът Бойко Борисов е подписал документ на срещата на лидерите в Брюксел за извеждането от експлоатация на АЕЦ “Козлодуй”. В замяна страната ни ще получи 57 милиона евро. Спирането на атомната централа трябва да се извърши в периода 2021-2027 г. Това обяви пред Lupa.bg журналистът и народен представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.

"Възможно е да се има предвид преустановяването на работата на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”. Не е казано обаче директно това и можем само да предполагаме, че се касае за тези блокове. Съучастник в тези действия вероятно е и друг виден представител на правителството в лицето на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, тъй като парите са предвидени в Раздел: Функция -5 – Сигурност и отбрана", допуска Байрактаров.

По думите на журналиста АЕЦ „Козлодуй” произвежда евтин ток, който задоволява нуждите на Северна Македония. До българските потребители достигат обаче едва 8% от евтиното електричество. В същото време ядрената централа е гeнepиpaлa пeчaлбa за милиони левове. Затова логичен е въпросът за какво се използват тези пари и защо цената на тока постоянно се вдига.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...