Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осман Октай за Фрог: Назначеният от Пеевски Гешев е в отпуск, за да може друг да арестува освободените министри

Назначеният от Делян Пеевски главен прокурор Иван Гешев избягал в отпуска, за да арестува друг министрите, които премиерът Бойко Борисов освободи и обвини в престъпления. Гешев ще се оправдава пред работодателя си Пеевски в хотел „Берлин“, че няма нищо общо. Революцията на българската младежка пролет продължава. Това е битката за налагането на световната демокрация и в България.
Това каза пред Фрог политическия анализатор Осман Октай по повод рокадите в министерски съвет и нестихващите протести на българи в страната и света срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Ето какво още добави той:

Иван Гешев излезе в отпуска. Първо да попитам: след решението на Конституционния съд, че всеки прокурор може да го разследва, ще се намери ли поне един прокурор с топки да му повдигне обвинение и да го разследва?

По важното е, че днес министър председателя освободи тримата министри, за които преди седмица каза, че са добри министри. Днес се оказа, че ги уволнява защото не са били чак толкова добри  - не само заради слухове, че са министри на Делян Пеевски, а и защото са извършвали престъпления. Той директно ги даде в ръцете на прокуратурата.

Ще бъде ли арестуван Горанов сега, заради това, че с действие или бездействие ги няма тези 700 млн. от хазарта?  Бойко Борисов за първи път го обвини, че той има вина, че не е контролирал назначените от него лица в Комисията по хазарта, нещо което отричаха до вчера. Заради това,  да очакваме ли сега някой от заместниците на Гешев да арестува Горанов следващата седмица.  Ще отиде ли Горанов в ареста при вече прибраните там хора от Комисията по хазарта? За това ли Гешев избяга в отпуска, за да не арестува той човека на Пеевски.

Министърът на вътрешните работи беше посочен от Борисов за виновник за побоищата над младите протестиращи хора. До вчера Бойко казваше „Браво на МВР и министрите, които бият внуци на комунисти.“ Бойко директно каза: „Бийте внуците на комунистите, оправдан е всеки побой над внуци на комунисти“. Това означава ли, че министърът е виновен за тези побоища и следва ли той също да бъде арестуван за това, че е дал тези заповеди. При условие, че на негово място назначава шефа на Националната полиция, който по принцип ръководи полицаите. Това означава ли, че Бойко казва: „Продължавайте да биете. Продължавайте да биете, така както направихте с внуците на комунистите“. Това ли ни казва с това назначение?

Другия министър на Пеевски – Караниколов, който пък бил отличник, но правил някакви съмнителни неща при преразпределението на средствата, които Борисов бил дочул. Това означава ли, че и този министър Бойко предава в ръцете на прокуратурата?
Кирил Ананиев се провели и показа истинския си образ по време на изолацията като министър на здравеопазването с противоречивите си заповеди през час. Той е типичния несменяем представител на задкулисието във финансовото министерство. Той е изпълнителен.

Революцията на българската младежка пролет продължава. За да не пригласям на другия бежанец от България не използвам думата лято, а и заради промяната която донесе Арабската пролет.  Това е революция на българската младежка пролет.

Бойко Борисов е пътник. От една година постоянно коментирам, че Борисов сам ще хвърли бялата кърпа и ще отиде на предсрочни избори. Сега в момента, колкото повече бави това, е добре за България и за разобличаването на това задкулисие през последните 30 години. Не само Борисов е пътник, но и така както ги нарича президентът - „всички свински черва“ в политическото пространство, така както те обичат да се самоназовават - „партии от статуквото“ и „системни партии“. 

Искам да задам един разбираем и уместен въпрос на всички българи, които наблюдават ситуацията: Кои са тези две системни партии, които са в парламента още от 90-та година? Едната е БКП, преобразувала се с всички гордости на  100- годишна партия в БСП, а другата е ДПС, на която и аз съм съосновател през 90-те години. Подмяната на ДПС е с комунистическото крило на турците, чиито родители и деди бяха обслужващи комунистическия режим на Тодор Живков като партийни секретари, представители на ТКЗ-та, кметове на села в турските райони.

Другите партии са преходни - СДС, ОДС, НДСВ, а сега и ГЕРБ. От две години коментирам как хора като Близнашки, хора като юпитата от Лондон ги докарват, за да излъжат тези хора, както излъгаха на предишните митинги тези лица, които споменах. Но това няма да се случи сега, защото ценностната система е различна. Нито една от тези политически формации, не ависимо, че техни политически лидери се смесват с тези млади хора, нямат шанс.

Искам да кажа на младите хора, които подкрепям изцяло, че съм щастлив човек, защото години наред говорех за това задкулисие, говорех конкретно, директно и през вашата медия, и през различни медии. Заради това съм щастлив, че ги има тези млади хора – 18, 20, 25- годишни, които чрез Интернет комуникират със своите връстници от цял свят. Общуват на различни езици,  в Азия, Европа, Австралия, обменят информация за собствените си позиции и за тези страни. Днес не участват само тези млади българи, които учат и се развиват на Запад, опознавайки културите и управлението там. Днес се извършва дълбока и коренна революция срещу предателства, които бяха заложени на кръглата маса преди 30 години.

Стана модерно в България през тези 30 години всички мутри и момчета с мускули да са пример на обществото за успели хора. Голяма част от младежите искаха да приличат на тези мутри,  чрез фитнес зали, чрез разни химикали, чрез потници, чрез джипове, плюс чалгаджиите. Всички се стремяха единствено към тази ценност. Известна е песента от прехода „Едно ферари с цвят червен“. Това беше моделът до сега. За съжаление този модел възкачи на чело на държавата тези мутри. Младите хора днес, със своята революция, искат да преподредят държавата си, по модела на своите връстници в западните държави и нормалните държави в света. Дълбочината е толкова сериозна защото има дълбоко разминаване в ценностната система до сега и ценностната система на тези млади хора. Това е битката за налагането на световната демокрация и в България. Битката е да приключи ерата на кръглата маса с имитация на демокрация.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!