“Столипиново” без водомери, пловдивчани плащат сметките… Уредили ги така, след като гласували за ГЕРБ

Бойко Цигани

Без общи водомери са големите блокове на ул. “Сокол” и “Батак” в пловдивския квартал “Столипиново”, а обитателите им не плащат сметките си с години.

Това стана ясно на среща при областния управител на шефа на ВиК Спартак Николов и кмета на район “Източен” Иван Стоянов.

Макар и да опитаха да прикрият истината, доколкото тръгва от тяхната партия (ГЕРБ), имаше твърде много журналисти и всичко изтече.

“Не се плаща изконсумираната вода, а загубите се разпределят между коректните абонати”, заяви в прав текст областният управител Дани Каназирева. Шефът на ВиК Спартак Николов потвърди, че разходите по добив и потребление на питейна вода се разпределят по “специална формула”.

По думите му 689 000 лева са задълженията към ноември м.г. от общинските жилища в “Столипиново”. Избите им десетилетия са прогизнали от обратни води, няма общи водомери и е невъзможно отчитане на консумацията.

Въпреки това шефът на ВиК увери, че няма опасност Пловдив да се превърне в Перник-2, каквито внушения се правят. “Те са тенденциозни, враждебни и несериозни”, допълни Николов.

Каназирева заяви, че ще изиска от пловдивската община като собственик на блоковете да извърши обследване на избите, които тънат десетилетия във води. Имало опасения, че основите вече са компрометирани.

“Наложително е да се извърши отводняване, за да бъдат подменени каналните отклонения и да се монтират водопроводи. Ще изискаме да се монтират решетки и отчитането да става дистанционно. Който не плаща – ще му се врътва кранчето”, каза областният управител. Не е ясно обаче как това ще стане, след като властта на ГЕРБ в града се крепи на циганските гласове.

Каназирева добави, че имало много незаконни разклонение от ВиК мрежата към частни имоти.

Кметът на “Източен” Иван Стоянов увери, че внася доклад в градската управа да заложи средства в бюджета за техническо обследване на сградите и подмяна на ВиК тръбите в общите части. “462-ма са неизрядните длъжници към “Жилфонд” и ВиК в “Столипиново”. Въвеждаме схема за доброволно погасяване и изваждане на 72-ма самонастанили се”, каза той.

Кметството е заложило за т.г. 500 000 лева за събаряне на незаконни постройки в гетото. Някои улици между “Калина” и “Ландос” били толкова нагъсто застроени, че ширината им стигала между 60 см и 1,20 метра.

“Разчитам на община Пловдив да осигури достъп до публичната мрежа. Всеки ден наш екип с вома отпушва канализации в квартала. Намирали сме вътре възглавници, цели глави зеле и дори кокошки”, описа ВиК шефът. Той пое твърд ангажимент да реализира нови канални отклонение към блоковете в “Столипиново”.

“Все пак в Пловдив питейната вода е най-евтина – 2,22 лв. на кубик”, похвали се Николов. Тя обаче неминуемо ще расте, защото някой трябва да пои циганите, а и да им плаща за гласовете им на избори.

Източник: 24 часа, с редакции

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...