Арестуваха Ирена Соколова и Иван Витанов заради водната криза в Перник?

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстранения шеф на местното ВиК - Иван Витанов са арестувани, съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници. 

В Перник тече операция на спекпрокуратурата заради водната криза в града. 

Според сайта BIG5 в момента тече претърсване на жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова в луксозния комплекс "Анастасия" в столичния квартал Гоце Делчев. Според сайта пред комплекс „Анастасия“ е пълно с полицейски автомобили, а МВР и прокуратурата провеждат щателен обиск на жилището на Ирена Соколова. 

"За Перник" пък съобщава за обиск в дома на бившия шеф на местното ВиК Иван Витанов. Сайтът пише, че Витанов е задържан рано тази сутрин в дома си и отведен в София. Медията напомня, че утре той трябваше да бъде освободен като управител на общо събрание на дружеството. 

Ирена Соколова бе отстранена от поста областен управител още в края на ноември. Официално кабинетът я освободи от поста й на 4 декември и заменена с Емил Костадинов. По-късно Соколова бе изключена и от партия ГЕРБ. Соколова бе председателка на Жени ГЕРБ. 

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство