Арестуваха Ирена Соколова и Иван Витанов заради водната криза в Перник?

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстранения шеф на местното ВиК - Иван Витанов са арестувани, съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници. 

В Перник тече операция на спекпрокуратурата заради водната криза в града. 

Според сайта BIG5 в момента тече претърсване на жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова в луксозния комплекс "Анастасия" в столичния квартал Гоце Делчев. Според сайта пред комплекс „Анастасия“ е пълно с полицейски автомобили, а МВР и прокуратурата провеждат щателен обиск на жилището на Ирена Соколова. 

"За Перник" пък съобщава за обиск в дома на бившия шеф на местното ВиК Иван Витанов. Сайтът пише, че Витанов е задържан рано тази сутрин в дома си и отведен в София. Медията напомня, че утре той трябваше да бъде освободен като управител на общо събрание на дружеството. 

Ирена Соколова бе отстранена от поста областен управител още в края на ноември. Официално кабинетът я освободи от поста й на 4 декември и заменена с Емил Костадинов. По-късно Соколова бе изключена и от партия ГЕРБ. Соколова бе председателка на Жени ГЕРБ. 

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...