Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Маските стават задължителни на обществени места, в краен случай – шал, чорап, въобще нещо да виси под брадата?

Носенето на маски на обществени места ще стане задължително, съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Вече има достатъчно маски, всеки може да си ушие, който няма маска, може в краен случай да използва шал, уточни премиерът.

Следващите две седмици ще ни е много трудно, подчерта премиерът.

Здравният министър Кирил Ананиев вече издаде заповед за задължително носене на маски на открити и закрити обществени места на 30 март, но на следващия ден отмени тази заповед. Тогава глобата беше 5000 лв.

Борисов уточни, че изискването ще влезе в сила от полунощ – за Цветница. Не е ясно все още каква ще е санкцията.

“Ми да го глобят. Той и без друго сега не получава заплата.” Това отговори Бойко Борисов на днешния брифинг в Министерски съвет, в отговор на въпрос от репортер на една от големите телевизии. 

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов беше “изловен” да се припича на слънце на пейка в парка. Снимката мигновено обиколи социалните мрежи и предизвика множество гневни коментари. 

“За нормалните хора в парка не може, а за управляващите може”, “Властта не спазва законите, които измисля” са само част от гневните коментари. 

“Не съм разговарял с Каракачанов по въпроса. Най-вероятно въобще не е съобразил и е поседнал за минута в парка след интервюто за вашата телевизия”, каза още премиерът.

Лупа БГ, Петел, Блиц

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!