Следвайте "Буднаера" в Телеграм

581 заразени срещу 40000 безработни! Къде е логиката и от какво се пазим?

581 заразени от Covid-19 срещу 40000 безработни това сочат числата към днешна дата. Статистиката продължава и с още по-интересна информация само за два дена 6 и 7 април според изданието lupa.bg  в България са починали около 1500 души, но от тях само 4 са посочените като починали от Covid-19.

Може би е крайно време да започнем да правим и друг вид анализи и изводи, които да са подчинени на други много по-прагматични въпроси? Къде е логиката и от какво всъщност се пазим?

В България има ясно установени норми, които действат от години и са доказали своето положително и прагматично приложение. Такава например е нормата за обявяване на епидемия, която гласи, че епидемия са обявява, когато на 10000 души население имаме 200 души заболели.

В момента на 7 000 000 души имаме 581 заразени ( не заболели) и публичното потвърждение на министър-председателя Борисов, че тези данни са абсолютно реални, тоест достоверни? Какво се случва тогава по дяволите? Защо и на какво основание се погазва българското законодателство и кой има полза от съсипването на икономиката ни и съдбите на стотици хиляди български граждани.

На какво точно основание и с какви аргументи вече месец държавата ни напълно блокирана, а ние като народ по всичко личи, че ще трябва да поемеме нова многомилиардна тежест. Дали отново не ставаме заложници и реални жертви на нов финансов сценарий, който като че ли все повече започва да лъсва на повърхността от въпроси.

С какво за Бога са полезни тези мерки, когато ясно се вижда, че пораженията заради тях са много по-големи и тепърва ще влекат след себе си огромни загуби, фалити, а вероятно и по-тежки последици за хиляди български семейства.

Защо не бе приложен одобреният национален план за пандемии, в който има ясно разписан алгоритъм за действие, нямащ нищо общо със случващото се днес?

Автор: От упор

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!