Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години 

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа указ за изплащане на семейства с деца през април, май и юни по пет хиляди рубли за всяко дете. Документът е публикуван на уебсайта на Кремъл.

Уточнява се, че семействата ще получават плащания за деца до три години. Те могат да кандидатстват за получаване на средства до 1 октомври 2020 г.

Путин инструктира правителството да осигури финансиране за разходите, свързани с прилагането на указа, включително разходите за месечни плащания, и да определи процедурата за извършване на тези плащания. Плащанията ще се извършват от Пенсионния фонд.

Документът влезе в сила от деня на подписването му.

По-рано през април руският министър на труда и социалната защита Антон Котяков заяви, че размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години.

В края на март Владимир Путин се обърна към нацията във връзка с коронавирусната епидемия в страната. Държавният глава предложи редица икономически и социални мерки, които трябва да помогнат на бизнеса и обикновените руснаци. По-специално той разпореди от април 2020 г. на семейства, които имат право на майчински капитал, да се изплатят допълнителни пет хиляди рубли за всяко дете до три години включително. Държавният глава също поиска да се засилят мерките за изплащане на помощи на семействата с деца на възраст от 3 до 7 години.

Lenta.ru, превод: NBOX

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://big5.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!