Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Откриха гигантско празно пространство във Вселената

Астрономи откриха в космоса огромно празно пространство. Там няма нито обикновена, нито тъмна материа. По размери “дупката” значително превъзхожда всички открити до момента подобни обекти, съобщи Националната радиоастрономическа обсерватория на САЩ (National Radio Astronomy Observatory - NRAO). Празното пространство е с широчина почти милиард светлинни години.

Откритието е на изследователски колектив от университета в Минесота под ръководството на Лоурънс Рудник (Lawrence Rudnick). Изследователите коментират, че изобщо не са очаквали да открият нещо подобно. Как се е появило празно пространство с такива големи размери съвременните модели за еволюция на Вселената не могат да обяснят.

Астрономите изучавали участък от небето в района на съзвездието Еридан, намиращо се югозападно от Орион. Измерването на реликтовото излъчване в този участък показало наличие на студена област. Тя е наблюдавана с радиотелескопа VLA. Резултатите показали, че аномалията е предизвикана от наличието на огромна област, лишена от материя.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: BGfactor

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!