Васил Василев: Корабокрушението на една кифла На К.А.

Васил Василев 

                                                                  На К.А.

Били сме всички на една лодка ! Т.е. смятате да отидем вкупом на дъното.
Така ли ?
Пардон !
Ние не сме в същата.

Вашата е една изтърбушена гемия, напоена с мърсотия, проядена от корупция, която всеки момент може да отиде на дъното. Платната ѝ са съдрани, моторът хърка, никой не знае накъде духа вятърът, а водата нахлува отвсякъде.

Паникьосани юнги и медийни прислужници запушват с телата си пробойните, но напусто. Претоварена с плячка, тя а-ха и ще загребе вода. Имате баласт, но не смеете да го изхвърлите, понеже ще излязат наяве и кирливите ризи на капитана. 

Щяхме, може би, да сме в една лодка, ако г-жа Цачева беше станала президент. Разбирам, че съжалявате за тази възможност.

Какво щеше да се случи тогава ли ? По-добре ли щяхме да бъдем ? Щяхме ли да станем по-богати, по-силни, по-здрави, щяха ли да се раждат повече деца, щяхме ли да измираме по-бавно, мутрите по-малко ли щяха да бъдат, управляващите нямаше ли да са толкова некадърни, нямаше ли да крадат така истерично, нямаше ли да изнасяме злато и да внасяме боклук, щеше ли да има къща в Барселона ?

Може би тогава сестрите нямаше да се катерят по прозорците, майката нямаше да се хвърли с двете си деца под влака, баби и дядовци нямаше да умират от глад и студ ?

Така ли щеше да стане ?

Радев ли е причината? А ?

Не, разбира се ! Знаем защо и заради кого е така, но не ви стиска да го изречете. Дори Цачева да беше върховен главнокомандуващ, положението на фронта на мизерията щеше да е същото. Пенсиите все щяха да са жалки, въздухът пак щеше да е отровен, корупцията пак щеше да процъфтява, пак щяхме да сме първи в смъртността и последни в раждаемостта. Всичко щеше да е като сега.

С изключение на едно. Нямаше да я има другата лодка. Тази, която прибира на борда надеждите, която внася упование, че така няма дълго да продължава и че безпътицата има край. Там платната са устойчиви, има попътен вятър, моторът е изправен и най-важното - има посока. А, и екипажът не е оплескан в далавери.

Разбираемо е, че сравнението ви дразни. По-лошо, виждате, че ураганът, който идва, ще потопи прогнилата гемия, а здравата ще оцелее. Затова гледате да торпилирате алтернативата. Тя също да потъне, та да не сте сами на дъното.

Няма как да стане ! Крушението ще сполети този, който не се е грижил за кораба, грабил го е, разпродал е де що има за продажба, разсипал го е, блъскал го е по скалите и е управлявал с негоден екипаж. Чака него и немуподобните - слуги и съратници.

А здравата лодка ще намери сигурен пристан, не се притеснявайте.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: http://epicenter.bg/art

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...