Радан Кънев: В Закона за извънредното положение има текстове, които ще съсипят малкия и среден бизнес

Държавата иска да изстиска авансово тези, които в момента са заплашени от фалит, това е престъпление към българската икономика

Радан Кънев

Радан Кънев

"Между двете четения (!) на Закона за извънредното положение, управляващите подготвят съществено допълнително обременяване на малкия и среден бизнес (обороти над 300 000 лв. годишно или под 30 000 месечно) с авансов данък." Това коментира на страницата си във Фейсбук българският евродепутат Радан Кънев.

"Вместо данък върху очакваната печалба за 2020г., която очевидно за мнозинството ще е нулева, напротив - ще имат съществена загуба, се предвижда облагане на база успешната 2018г.

По същество - държавата иска да изстиска авансово тези, които в момента са заплашени от фалит.

Не да разсрочи, не да облекчи данъчното бреме, а рязко да го увеличи. Да финансира бюджета чрез съществено увеличение на разходите на тези, които в момента нямат никакви приходи.

Това не е грешка или глупост, това е умишлено престъпление срещу бъдещето на стотици хиляди семейства и цялата българска икономика", завършва критичния си пост евродепутатът.

zakon_izv_pologenie.jpg

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...