Репресиите срещу следовател Бойко Атанасов продължават с пълна сила

.
Бойко Атанасов
https://frognews.bg/images2/Krasen/b_atanasov.jpg

Репресиите срещу следователя от Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов продължават с пълна сила. Въпреки, че държавното обвинение замрази всички действия заради коронавируса, днес той е получил уведомление, че го привикват да даде обяснения в Инспектората към върховна касационна прокуратура.

За поредния натиск информира самият Атанасов във фейсбука си, където е публикувал и документа, подписан от Даниела Димитрова, изпълняващ длъжността административен ръководител на СГП.

От документа е видно, че Бойко Атанасов ще трябва да обяснява на 25 март тази година пред прокурор Емил Иванов две неща. Първо – защо е участвал в предаване по телевизия  Евроком на 19 февруари 2020 г. и защо е пуснал "лична декларация от 23.07.2019 г., подадена до Окръжния Съд на Ню Йорк, в подкрепа на иска на  Цветан Василев по Глобалния акт „Магнитски“.

Според обвинението Атанасов е нарушил кодекса за етично  поведение на българските магистрати и е накърнил престижа на съдебната власт с тези свои действия.  Самият Атанасов има лаконичен коментар: „Ще става забавно…“.

Любопитното е, че в цитирана медийна публикация, въз основа на която е сигналът срещу следователя,  не става въпрос за негово участие в жалбата на Цветан Василев по глобалния акт „Магнитски“, а се говори за делото в Ню Йорк по закона „РИКО“. Припомняме, че  по него един от обвиняемите е депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е и издател на посочената медия.

Не е тайна, че следователят е един от най-големите критикари на задкулисието в съдебната система. Той дори беше подслушван незаконно, заради което наскоро осъди МВР.

Гражданско сдружение „БОЕЦ“ издигна кандидатурата му за главен прокурор заради принципната му позиция, а хиляди хора се подписаха в негова подкрепа. Номинацията не беше допусната за разглеждане от Висшия съдебен съвет. Наскоро пред Фрог Нюз Бойко Атанасов призна, че е имало план да бъде арестуван, заради отказа му да оглави така наречената „шпиц команда“ на прокуратурата.


Източник/ци: https://frognews.bg/no

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...