Кметовете на Пловдив и Варна разредиха автобусите, за да пестят разходи в кризата и хората се натъпкаха вътре

big_big_1754cb4

Това, за което Plovdiv24.bg предупреди още вчера, за съжаление днес вече се случва. Наши читатели започнаха да ни изпращат снимки какво е положението в масовия градски транспорт в Пловдив към днешна дата – 16 март 2020 година.

Става дума за реална опасност от струпване на много хора на едно място заради решението на общинския кризисен щаб за преминаване на автобусите към празнично разписание дори в делничните дни.

„Здравейте, ето това се случи с градския транспорт в Пловдив след решението за редуциране на автобусите по време на епидемия. Благодаря ви, Пловдив!“, написа редовна читателка на електронната ни поща, като ни изпрати и снимка.

„Това е снимка от 16.03.2020 г. в маршрутна линия 8 по трасето Маноле – Рогош – Скутаре – Пловдив. Струпването е повече от очевидно! Коментара оставям на вас“, обясни от своя страна друг наш читател. 

Още вчера от медията в Пловдив попитаха:

Не е ли по-правилно автобусите да са с нормално разписание и поетапно да се разреждат, ако ползването евентуално е намаляло?

Покъртително невежество от страната на Здравко Димитров и щаба му, изцяло в полза на частните превозвачи, заплашващо живота на пловдивчани!

За същото безобразие преди ден алармираха и варненски сайтове….

Пореден пример за двузначно отношение към здравето на хората демонстрират властите във Варна, коментира Петел.

big_big_31_21d0_1_

Вместо да увеличат броя на автобусите в града, за да не се тъпчат хората вътре, тук бе направено точно обратното.

За да се пестят разходи за докарания до предфалитно състояние „Градски транспорт“ броят на автобусите бе намален и хората се наблъскаха вътре.

За изключително притеснителна ситуация сигнализира читател на „Петел“, който ни прати снимка, направена тази сутрин в автобус от Градския транспорт на Варна.

„Моля ви публикувайте снимката да видят умните мозъци на Градски Транспорт-Варна какво става, като намалиха автобусите. Питайте Община Варна, РЗИ-Варна“, ни написа човекът към снимка от №12.

От понеделник градският транспорт във Варна тръгна със съботно разписание. Ако се наложи, ще се премине и към неделното разписание, т.е. автобусите и тролеите ще се движат още по-нарядко. Според заповедта от понеделник шофьорите спират да продават билети, а на пътниците се забранява да се качват от първа врата.

Мерките са срещу коронавируса. Както вече знаем, автобуси и тролеи на „Градски транспорт“ редовно се дезинфекцират. Честотата на дезинфекция се е увеличила от три пъти дневно – на 5-6 пъти с тенденция да нараства. Капандурите и прозорците на превозните средства ще бъдат постоянно отворени. Кондуктори и шофьори трябва да ползват маски.

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...