Не всеки може да краде от държавната трапеза и много хора могат да не оцелеят по финансови причини – Държавата трябва да даде амнистия за част от данъци и такси

Франция компенсира 99% от работниците, изгубили заплатите си заради коронавируса

Вместо да глобяват хората и да пращат полиция да контролира карантината, държавата трябва да осигури безплатно или на минимална цена дезифектанти, които да се дават на квота на човек. Няма да е чак толкова скъпо. Или да задължи всяка аптека да има такива и то на приемлива цена. Препоръчват се маски, но я ги намерете някъде. А не всеки може да дава по 100 до 300 лева за кутия.

Държавата трябва да даде амнистия за част от данъци и такси през този период, за да подпомогне хората и бизнеса. Защото например самоосигуряващите се сега няма да имат никакви доходи, какво правим тогава?

Да се премахнат сини, зелени и пембени зони, за да могат хората да пътуват повече с лични автомобили и да не става наплив в обществения транспорт.

Стоките от основна необходимост като брашно, хляб, олио, сирене и т.н. за известен период да са с контролирани цени и задължително всеки магазин, който иска да работи, да ги предлага. И да се въведат много сериозни санкции за спекулата, която вече започна.

Да има гратисен перид за плащане на задължения за сметки, дългове и т.н. поне два месеца, като се отчита намаляването на приходите.

Защо ли единственото, което се сети шайката, е да се погрижи за контрола и да не се събираме, но не и за това как народът ще оцелее в това време? Не всеки може да краде от държавната трапеза и много хора могат да не оцелеят по финансови причини.

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...