М. Екимджиев: Властта загуби респект и уважение заради лошото управление... и доброто УСВОЯВАНЕ?

.

Михаил Екимджиев

Дори, когато властта предприемаше разумни мерки и даваше разумни съвети, съвсем логично тези граждани, които вече са загубили доверие и респект към властта в резултат на лошото управление през последните години, отказваха да се съобразяват. Не от глупост, а от недоверие и от липса на гражданска зрялост.

Това каза адвокат Михаил Екимджиев пред "Свободна Европа". Той допълва: " Защото на нас ни се внушаваше, че трябва да бъдем едни социални инфантили и да правим това, което се иска от нас. Това са част от последиците от този тип посттоталитарно управление на фасадна демокрация, при която решенията наистина не се взимат от суверена“. 

Бившият конституционен съдия Румен Ненков също изрази позиция: „Тук е очевидно, че ще има ограничение в правото на хората да се придвижват, правото на социални контакти, икономическата област ще бъде сериозно ограничена, става ясно от изказванията към момента. Това ще доведе до загуби, в определени случаи може да се засегне дори правото на собственост. Именно тук е големият проблем да не бъде пресолена гозбата.

В правовите държави, когато има легитимна цел – права могат да да бъдат ограничени. Това ограничаване обаче трябва да бъде пропорционално на опасността. А принципът, който трябва да се съблюдава, е с минимални средства да се постигне целта. Тоест, ограниченията не бива да бъдат прекомерни, а трябва да се ползват само необходимите... 

Ако се обяви извънредно положение и се ограничат права, които нямат никаква връзка с осъществяването на ефективната цел, ще изпаднем в лоша и глупава ситуация. Ще излезе, че въвеждането на извънредно положение е ползвано за други ограничения. Пак потварям: трябва да се ограничават само правата, които ще доведат обществото до избягване на опасността, в случая – разрастването на една епидемия“.

Борисов е лъгал, че е дал 50 млн. лева за заплати на медицинските сестри

Как ГЕРБ-Красен Кралев забрави, че има къща-палат 740 кв. м. в Драгалевци, закупена за 366 евро/кв.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...