Румен Радев в Плевен: Политиците да не се правят на лекари и обратното, имаме сили да се справим!

Да се спазват указанията на щаба, а държавата с всички възможни ресурси трябва да помага, категоричен е той

Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Самодисциплина, самосъзнание, максимално ограничаване на контактите, грижата за възрастните хора, заяви държавният глава

Държавният глава Румен Радев е в Плевен, за да се запознае на място със ситуацията в града. Президентът се срещна с кмета на Плевен Георг Спартански.

"Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Аз съм убеден, че имаме и капацитета, и силите да се справим със солидарните усилия на всички. Разработени са мерки, дадени са указания от Националния оперативен щаб", заяви президентът след срещата с Георг Спартански, цитиран от БНТ.

Според него е изключително важно тези мерки да се претворят върху реалния живот.

"Затова огромното натоварване е върху общините. Да намерят баланса - от една страна да запазим общественото здраве, от друга страна да не допуснем парализата на икономиката. Мобилизиран е целият медицински потенциал на Плевенската община. Важно е и да няма прекъсване в производствената дейност", отбеляза държавният глава.

Той уточни, че мерките са ясни, но според него не трябва политиците да се правят на лекари и обратното.

"Трябва да се спазват указанията на щаба, те са ясни, но държавата с всички възможни ресурси трябва да помага. Самодисциплината, самосъзнанието, максимално ограничаване на контактите, грижата за възрастните хора, трябва да се грижим за тях", допълни Радев. 

На въпрос защо не е демонстрирал такова поведение и на Шипка на 3 март, държавният глава отговори, че сега вече има ясни препоръки на щаба, докато тогава такива все още не са били разпоредени. 

Той каза още, че общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал.

"Те са в момента хората, които ще ни изведат от тази криза. Това трябва да е постоянен ангажимент на държавата, а не да чакаме да дойде криза и тогава да мислим в какво състояние са нашите здравни работници", категоричен беше президентът. 

Нека не се всява паника. Да избегнем страховете, да не прекъсваме обществения живот и да не предизвикваме парализа”, призова Радев.  

Изявлението на президента гледайте ТУК

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...