В следващите СРС-та ще чуем ли как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен?

.
Набиране на точния номер...

Искал ли е висш прокурор подкуп от бизнесмен в размер на шестцифрена сумата? Има ли разпечатка на СРС от разговора по телефона в ДАНС? Този бизнесмен задържан ли е след това и още лежи в ареста?

Такъв запис още не е видял бял свят. Но запознати твърдят, че го има. Слухове всякакви...

Главният прокурор Иван Гешев залага много на СРС и аудио записи. Първо чухме някакви гласове, които тряваше да ни убедят, че арестуваните по скандален начин кметици на „Младост“ - Иванчева и Петрова, са подкупни. Не се получи, а и един от свидетелите, превърнал се след това в обвиняем, разкри публично, че е бил притискан и заплашван от прокурори да натопи Иванчева и Петрова.

През втория сезон от сериала със записите Иван Гешев предложи сюжет, в който разговарят командирът на ВВС ген. Стойков с президента Радев. Чутото трябваше да предизвика вълна от гняв срещу държавния глава, който прикривал някакви документи от КПКОНПИ, но се оказа, че не е така. Освен това юристи са категорични, че да се прилага СРС с държавния глава е незаконно. Затова Гешев побърза да прекръсти „нещото“ на аудио запис…

Вчера ни прожектираха трети сезон на сериала „Чрез СРС към диктатура на прокуртурата“. Новият епизод отразява разговор с участието на мега звездата от последните събития около хазарта Васил Божков. От прочетеното вероятно се е очаквало да ахнем убедени, че Божков е лошият вълк, а братята

Найденови и техния баща са беззащитни зайчета, намерили спасение и утеха в прегръдката на прокуратурата. Получи се обратен ефект, защото и от самолет се вижда, записите са манипулирани. Освен това Найденови толкова несръчно се опитват да вкарат Божков в разговор за убийци и убийства, че той дори се разсмива. Слаба актьорска игра и още по-слаба режисура.

На всичкото отгоре журналистът Сашо Диков от Евроком направи обвинението за смях, като разкри, че записът е силно орязан и от него липсва най-интересната част – в която става ясно, че Пеевски и Домусчиев отдавна се домогвали до хазартния бизнес. Диков имал възможността да чуе целия запис, когато през декември миналата година единия от братята Найденови участва в предаването му „Евродиков“. Според журналиста от чутото ставало ясно, че и в случая с Божков се прилага матрицата по събарянето на КТБ.  

И защо не, след като участниците имат подкрепата на същите институции?

Загрижеността на главния прокурор олигархът-депутат да не присъства в записи, документи, проверки и разследвания не е нещо ново. Той се погрижи името на Пеевски да не се появи на нито една от хилядите страници по мега делото „КТБ“. Няма Д.П. и толкоз. Какво от това, че цяла България е убедена в обратното. Важното е какво казва Гешев, защото името му е синоним на истината.

Записите от СРС-та и телефонни разговори явно са много важни за обвинител №1, защото чрез тях той опитва да аргументира публичните си изяви и нападки срещу различни хора, наричайки ги престъпници, изнасилвачи, убийци, бегълци, крадци и пр.

Интересно как ще изглеждат нещата, когато започнат да излизат записи от другата страна. Те ще бъдат неглижирани от прокуратурата, но току виж обществото им гласувало по-голямо доверие заради съдържанието и героите в тях.

Затова е интересно да узнаем има ли запис в ДАНС как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен, който е в ареста повече от година?  Говори се, че друг висш прокурор попаднал на въпросната договорка и станало доста… интересно. Може да е гаден слух, но много станаха птиченцата, които чуруликат за такъв запис.

Макар че какво ще промени това? Никой не може да ни измести от първото място по корупция в ЕС.

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...