Валери Симеонов в Уганда: Създава бизнес врътки и укрепва дружбата с Африканските народи

далавериe275258ee5674642d178926467d665e8

Икономическите взаимоотношения и възможностите пред българския бизнес в Уганда – един от перспективните райони за развитие в Централна Африка, обсъди на поредица от срещи с висшите държавници на Уганда зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов.

Той е в африканската държава по покана на организаторите на най-големия икономически форум, който се провежда в региона – „Уганда-Европейски съюз”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ, пише Лупа БГ.

Посещението на Симеонов в Уганда е на фона на безпрецедентни мерки за ограничаване на коронавиуса и призиви от страна на държавата да се избягват пътувания. А тези, които са имали неотложни пътувания да бъдат поставени под двуседмична карантина.

От партийната централа на НФСБ съобщават още, че зам-председателят на българския парламент се е срещнал и разговарял за перспективите в двустранните икономически отношения с президента на Република Уганда Йовери Мусевени.

„Срещата беше определена като изключително ползотворна и изпълнена с конкретика с оглед на възможностите пред бизнеса в България и нуждите на пазара в региона.“, добавят от пресцентъра на НФСБ.

Валери Симеонов провел и среща ръководството на земеделското министерство на Уганда. Договорен е бил износ на пшеница за посев и на ветеринарни лекарства. Също така са обсъдени и възможностите за обучение на студенти от Уганда в български аграрни и технически университети.

Разговорите по време на икономическия форум и последвалите срещи на Валери Симеонов с висшите държавници на Уганда бяха широко отразени от местната преса, хвалят се от НФСБ. И разпространиха изрезка от местен вестник.

В съобщението се посочва още, че почетният консул на Република Уганда у нас Ивайло Йотов ще предостави безвъзмездно на африканската държава самолет за борба със скакалците, които по думите на агроексперти са сред най-сериозните вредители на земеделската продукция в Уганда, стана ясно още по време на разговорите в столицата Кампала.

По време на двустранните разговори е било договорено и посещение на министъра на земеделието на Уганда и неговия екип у нас, с оглед на сключването на конкретно споразумение за сътрудничество между двете държави.

Лупа БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...