Смях по време на коронавирус - истинската ваксина срещу паниката

.
Днешното заседание на Съвета за сигурностИзточник: Диана Йонкова, колаж

Светът е оцелял, защото се е смял. Една стара сентенция, помагала на обществото по време на тежки кризи и то в продължение не просто на години, но и на векове.

Вземете за пример “Декамерон” на Джовани Бокачо - група хора, които искат да избягат от грозните картини на чумата в Италия с помощта на цинични и хумористични разкази. 

Е, сега в света чума няма, но една друга болест мори населението. Коронавирусът тръгна от Китай и плавно завляда целия свят. Стигна в Европа, а от няколко дни върлува и у нас.

Освен мрачните новини по медиите,  социалните мрежи избухнаха с различни забавни клипове на хора, които някак са намерили свой собствен начин да се спасят от епидемията. Дезинфекцират се вътрешно със спиртни напитки, типично по балканско-руски тертип и изобретяват какви ли не методи, за да не затворят частния си бизнес заради болестта. 

Ето и някои клипове, за да потушим създалата се паника.

А вие междувременно не забравяйте - мийте ръцете си редовно и помнете - коронавирусът не е чак толкова страшен. И слушайте препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Те знаят най-добре.


.

Джесика Вълчева

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...