Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Браво, мъжкар: Можем да направим “буферна зона” на турска територия, и да държим бежанците там… Както Ердоган прави така в Сирия!

“България очевидно е нападната. Ние нямаме никакво участие в Сирия, а сега при поредната ескалация, Ердоган насочва обратен удар срещу нас. Това е почти обявяване на война.”

Така коментира току-що президентът Румен Радев новия хаос с бежанците, заформен от самозабравилия се турски падишах.

Припомняме, снощи турски войници на сирийска територия бяха убити при въздушен удар от армията на Асад. Въпреки че са на сирийска територия, Асад излезе виновен, а Ердоган обяви, че пуска потоците от бежанци към ЕС.

Какво общо има ЕС с Асад, или дори с Русия – никой не знае. Но е факт, че бежанците тръгнаха.

А наш Бойко – големият дипломат, дето беше уредил всичко с Ердоган, се е скрил като мишка.

“Необходим е твърд отговор на това поведение на Турция. Може да помислим дори за създаване на буферна зона на турска територия, където да държим мигрантите. След като Ердоган създава такава в Сирия, и ние можем да създадем такава тук – на негова територия. Но е необходим твърд отговор. Ако правителството няма смелост, е време за ново правителство…” – каза още президентът.

Самото правителство е на ръба на оцеляването си, след серия от корупционни скандали около премиера, и серия от отвличащи вниманието акции, които удрят основно Обединените патриоти.

Ако Бойко падне, новото правителство ще е служебно, назначено от ген.Радев.

4udoslav

Източник: https://write.as/4udoslav/a

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!