Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Eлегантност и семплота = Борисов: Няма да купуваме нов самолет, всякакви идиоти се изказват, че старият бил много готин!

Правителството се отказа от новия самолет за сметка на спортни съоръжения, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е и за пилотите, и за екипажите, и пътниците, и за мен, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7. Чух всякакви идиоти да се изказват, че той бил много готин, но ние искаме да си купим по-хубав. Няма да си купуваме, който иска, после да купи“, отбеляза премиерът Бойко Борисов.

Точка Б6 е свързана с осигуряването на средства по бюджета на Община Пловдив за изграждане на две спортни съоръжения – за ФК „Ботев - Пловдив“, ФК „Локомотив – Пловдив“. 

Финансовият министър Владислав Горанов предложи отделените средства в бюджета да са в размер на 37 милиона. „Мисля, че по този начин нашите ангажименти към спортната общност в Пловдив да до голяма степен изпълнени“, отбеляза Горанов.

 Спестените пари от решението да не се закупува нов самолет ще отидат именно в това направление.

По думите на премиера Борисов ще бъдат отделени и 3 милиона за стадиона в Шумен. „Мисля, че това е единственият областен град, който не сме подпомагали“, отбеляза Борисов.

Точка Б7 е Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта, с които ще бъдат изградени физкултурни салони в 50 български училища, като най-голямото от тях е в Пловдив с 1300 ученици, а най-малкото в Асеновград – с 400. С изпълнението на програмата 30 000 български деца ще получат условия за спорт.

„Средствата в размер до 25 милиона лева ще бъдат предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища с цел осигуряване на съвременна и подходяща база за практикуването на широк кръг от спортове“, отбеляза спортният министър Красен Кралев.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че парите за изграждане на физкултурни салони ще бъдат насочени към общините и по тази причина кметовете трябва да са ангажирани с дейността.
„Също и МОН. Хем да се правят бързо, хем да бъдат съпричастни. И този ангажимент изпълняваме днес“, допълни той.

Точка Б10 е свързана с възлагане на „Български пощи“ ЕАД да извършва дейност по разпространение на печатните издания на територията на страната.

Ето защо Борисов се отказа от луксозният самолет! Фирмата производител не връщат комисионна

Източник/ци: http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!