Южнокорейски микробиолог пред Lupa.bg: Страшно е, ситуацията у нас прилича на Китай (ВИДЕО)

Ю Бин Ким съветва европейците да изолират Италия веднага и да се затворят всички граници към Ботуша

Южна Корея е една от най-засегнатите в света страни отвъд Китай от страшния коронавирус. Ковид-19 вече е доказан при близо 1000 души, а преди обяд агенция "Ройтерс" съобщи, че над 1500 работници в гигантите "Самсунг" и "Хюндай" са се подложили на самокарантина заради страх, че има заразени техни колеги. Lupa.bg се свърза с южнокорейския микробиолог Ю Бин Ким, който от седмици предупреждава, че ситуацията с новия ТОРС, идващ от Китай, убил досега близо 3000, излиза извън контрол. 

- Д-р Ким, какво е положението в страната Ви към момента? 

- Ситуацията е повече от тревожна. Тя не изглежда точно като в Китай, който е на практика напълно изолиран, но започва много да прилича. В компанията, в която аз работя, всички са задължени да стоят с хирургически маски на лицата, да ползват ръкавици и да съобщават веднага за най-малкото неразположение. 

- Колко са заразените в Южна Корея и наблюдавате ли тенденция чужденците да се евакуират? 

- Точно така. Броят на потвърдените случаи от днес сутринта (24 февруари - б.р.) достига 933. Границите са затворени, но това трябваше да се случи още преди 2 седмици и според мен правителството пропусна ценна възможност да изпревари събитията. Моите предположения са, че до дни ще започне масова евакуация на чужденците, които учат или работят у нас, а до април няма да е останал нито един гражданин на чужда страна, ако темповете на разпространение сега се запазят. 

- Европа започва също да се паникьосва... 

- И с право. Според мен Европа трябва напълно да изолира Италия до второ нареждане. Същото се отнася и за местата по света, за които вече са установени случаи на коронавируса. Пожелавам ви да действате по-умно от южнокорейското правителство. Ние загубихме 2 седмици, не го правете и вие. 

Междувременно в социалната мрежа Ютюб се разпространява скоростно шокиращо видео от Ухан, снимано от един от напълно запечатаните блокове на най-засегнатия град от заразата в света. От него се чуват писъците на хиляди хора, изолирани от средата на януари от света, без право на медицинска помощ и най-вероятно с ограничени хранителни и водни запаси. Видеоклиповете от Ухан напоследък са рядкост, но все пак местни успяват да "пробият" мрежата с фрапиращи данни за ситуацията там. Хиляди не могат да стигнат до лекарства, защото в града, въпреки двете новопостроени болници, лекарите и медицинските сестри не достигат. Над 1600 медицински работници само в провинция Хубей са заразени с коронавируса. Китайското правителство е установило над 20 пункта, където болни могат да се тестват, но и самите реактиви не достигат. До момента броят на инфектираните в света е над 77 хиляди. В Италия потвърдените заразени са над 190. 

Редакцията на Lupa.bg не препоръчва на хора със слаба психика, деца и бременни да гледат видеоклипа. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...